LEVERANDØR I FOKUS

Pol Roger
Champagne, Frankrig
Pol RogerPol RogerPol Roger
Leverandørinformation

Champagne distriktet er Frankrigs eksklusive distrikt. Det ligger ca. 100 km nordøst for Paris. Den meget kalkholdige jord, som giver nogle helt unikke dyrkningsforhold, er en af hemmelighederne bag den eksklusive Champagne. Navnet Champagne er et beskyttet navn, forbeholdt dette områdes produkter.

Pol Roger Champagne
Pol Roger Champagne blev grundlagt i 1849, da Pol Roger bosatte sig i Epernay. Han havde ikke selv noget vinbrug, men udvalgte omhyggeligt druer, andre havde dyrket, og producerede champagne af dem. Han blev meget populær blandt briterne, men også meget respekteret i Champagne området. I 1899 efterlod han den blomstrende virksomhed til sine sønner, som året efter, i 1900, besluttede officielt at opkalde firmaet efter deres fader. Pol Roger Champagne overlevede de 2 verdenskrige. Firmaet havde bl.a. en stor tilhænger i Winston Churchill, som aldrig har kunnet skjule sin lidenskab for champagne. Han skulle endog have sagt (om champagne): "I cannot live without champagne. In victory, I deserve it. In defeat, I need it." Winston Churchill blev en nær ven af huset. Firmaet fortsatte sin succesrige produktion op igennem det 20. århundrede og passerede i 1999 150 års beståen.

I dag
I dag har de nye generationer taget over, og de fortsætter med at lede firmaet på samme måde som deres forfædre. Pol Roger er et af de mest traditionelle huse i Champagne. Husets filosofi er, og har altid været, at følge en fornuftig og rolig udvikling og aldrig gå på kompromis med kvalitet og tradition.

40% selvforsynende
Huset ejer ca. 85 ha vinmarker med stokke af usædvanlig fin kvalitet. De er beliggende i de bedste "cru" i la Vallée d'Epernay og i la Vallée de la Côte des Blancs. Huset er således 40% selvforsynende, og køber resten af druerne hos andre vinavlere, som man har langvarige kontrakter med.

Traditioner og ny teknologi
Produktionen er på en gang meget traditionel og moderne. Når det kommer til "remuage" (drejningen af flaskerne i deres "pupitres" (flaskeholdere)), så udføres dette manuelt. Derimod, viger man ikke tilbage for at investere i moderne produktionsudstyr såsom f.eks. automatisk "degorgement" (fjernelse af bundfald og isætning af champagneproppen).

7 km kælderlokaler
Pol Roger Champagne har kælderlokaler i 3 niveauer, der strækker sig 7 km under jorden. De anses for at være blandt de køligste og dybeste kælderfaciliteter i hele regionen. Det er i dette mørke og i denne stilhed, at den store forvandling finder sted. Kælderlokalernes konstante temperaturer (9,5º) er en usammenlignelig fordel, når det drejer sig om at udvikle den exceptionelle champagne fra Pol Roger. Med "kun" omkring 6 millioner flasker på lager (svarer til ca. 5 års salg) er huset et af de mindste store huse i Champagne. Til gengæld er Pol Roger førende, hvad angår prestige og kvalitet.

Pol Roger – genkendelig stil
Champagne fra Pol Roger er altid et udtryk for høj kvalitet og en genkendelig stil. Udvalget dækker bl.a. over Brut, Brut Millésimé, Rosé Millésimé, Blanc de Chardonnay Millésimé samt Cuvée Sir Winston Churchill.


Vi har for tiden følgende vine fra Pol Roger i sortiment:

Champagne:
· Pol Roger Brut Millesime (vintage)  Hent beskrivelse 
· Pol Roger Chardonnay Brut Millesime (vintage)  Hent beskrivelse 
· Pol Roger Cuvée Rich Demi-Sec  Hent beskrivelse 
· Pol Roger Pure  Hent beskrivelse 
· Pol Roger Reservé Brut   Hent beskrivelse 
· Pol Roger Rosé Brut Millesime (vintage)  Hent beskrivelse 
· Pol Roger Sir Winston Churchill  Hent beskrivelse 
 

 
Billaud-Simon
Billaud-Simon
Domaine Faiveley opkøbte i 2014 Domaine Billaud-Simon i Chablis - Et af Chablis’ toneangivende domæner med en lang, solid historik tilbage til 1815. Til vingården hører ca. 20 ha. premium parceller fordelt på 4 Grand Cruer og 4 1. Cru marker. Grand Cru...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.