LEVERANDØR I FOKUS

Bodega Pirineos
Somontano, Spanien
Bodega Pirineos
Leverandørinformation

Somontano ligger i den absolutte nordlige del af Aragonien og noget væk fra regionens andre DO’er. Somontano betyder ”Ved foden af bjergene”, og bjergene er Pyrenæerne. Vinmarkerne ligger som små lodder i et klippefyldt landskab, hvor vidderne aldrig er ret store. Mange små vandløb og en driftig flod ved navn Vera skærer ind i bjergene og skaber nogle dramatiske slugter, og klipperevner med huler fra stenalderen og flotte hulemalerier. Det er smukt, barsk, grønt og saftigt. Gamle byer, nogle fra den mauriske periode og mange med middelalderpræg, ligger på stribe og indbyder til stop. For hundrede år siden var Somontano et meget stort vindistrikt. Det var opstået i en fart for at efterkomme de franske bestillinger. Der var tale om en hasteordre, fordi vinlusen havde ødelagt alt på den anden side af bjergene. Da Somontano selv blev ramt af vinlusen, gik alt i stå, og det var først i den sidste fjerdedel af 1900-tallet, at man fik modet tilbage.

Alle vinene fra Bodega Pirineos er produceret i den moderne stil med hovedvægten lagt på forførende friskhed, aroma og stor drikkeglæde. Vinene er ukomplicerede og meget umiddelbare.


Vi har for tiden følgende vine fra Bodega Pirineos i sortiment:

Rosé:
· Pico de Aneto Rosado  Hent beskrivelse 
 

 
Guy Saget
Guy Saget
Loire-dalen og -floden strækker sig fra det inderste Frankrig for at munde ud ved Nantes på den franske Atlanterhavskyst. Loire er opdelt i mange områder med store variationer i klima, jordbund og traditioner, men der findes også mange ligheder. Loire kan...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.