LEVERANDØR I FOKUS

Pierre Péters
Champagne, Frankrig
Pierre PétersPierre PétersPierre Péters
Leverandørinformation

En af stjernerne i Côtes de Blancs er familieejede Pierre Péters. Champagnehuset finder man i Le Mesnil-sûr-Oger. Her har familien gennem 6 generationer lavet Champagne Blanc de Blanc Grand Cru fra egne marker. I dag er Rodolphe Péters ansvarlig for Champagnehuset. Pierre Péters (Rodolphe) gør udelukkende brug af druer fra egne marker, lige knap 18 hektar, primært i Le Mesnil, herudover i Oger, Avize og Cramant.

Le Mesnil-sur-Oger eller kort og godt Le Mesnil fik først Grand Cru status i 1985, til trods for at byen ansås og anses som den bedste af dem alle i Champagne. I 1985 blev antallet af Grand Cru’er udviddet fra 12 landsbyer til nuværende 17 landsbyer i dag. De 17 landsbyer udgør ca. 9 % af markerne i Champagne.

Champagne fra Le Mesnil er udtalt elegante og raffinerede. Et faktum der blandt andet skyldes et kalkholdigt bælte i 160-220 meters højde, hvor Chardonnay stortrives. De mest berømte parceller er Lés Chétillon, Musette, Jutées, Cocugneux, Champ d´Alouettes og fremfor alt Clos du Mesnil. Pierre Péters bedste Champagne hedder Les Chétillon og kommer naturligvis fra denne top-parcel.


Vi har for tiden følgende vine fra Pierre Péters i sortiment:

Champagne:
· Cuvée de Réserve Blanc de Blancs  Hent beskrivelse 
· Cuvée Rosé for Albane  Hent beskrivelse 
· Cuvée Spéciale Les Chétillons  Hent beskrivelse 
· Réserve Oubliée avec Parure  Hent beskrivelse 
 

 
A. A. Badenhorst
A. A. Badenhorst
Badenhorst finder man i Swartland, ca. 150 km. nord for Cape Town. Klimaet er meget varmt og tørt, og manglen på vand i jordbunden resulteree i mindre, men kocentrerede druer. Adi Badenhorst, der lavede sin første vin som 13 årig, er uddannet i Elsenbo...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.