LEVERANDØR I FOKUS

Pierre Péters
Champagne, Frankrig
Pierre PétersPierre PétersPierre Péters
Leverandørinformation

En af stjernerne i Côtes de Blancs er familieejede Pierre Péters. Champagnehuset finder man i Le Mesnil-sûr-Oger. Her har familien gennem 6 generationer lavet Champagne Blanc de Blanc Grand Cru fra egne marker. I dag er Rodolphe Péters ansvarlig for Champagnehuset. Pierre Péters (Rodolphe) gør udelukkende brug af druer fra egne marker, lige knap 18 hektar, primært i Le Mesnil, herudover i Oger, Avize og Cramant.

Le Mesnil-sur-Oger eller kort og godt Le Mesnil fik først Grand Cru status i 1985, til trods for at byen ansås og anses som den bedste af dem alle i Champagne. I 1985 blev antallet af Grand Cru’er udviddet fra 12 landsbyer til nuværende 17 landsbyer i dag. De 17 landsbyer udgør ca. 9 % af markerne i Champagne.

Champagne fra Le Mesnil er udtalt elegante og raffinerede. Et faktum der blandt andet skyldes et kalkholdigt bælte i 160-220 meters højde, hvor Chardonnay stortrives. De mest berømte parceller er Lés Chétillon, Musette, Jutées, Cocugneux, Champ d´Alouettes og fremfor alt Clos du Mesnil. Pierre Péters bedste Champagne hedder Les Chétillon og kommer naturligvis fra denne top-parcel.


Vi har for tiden følgende vine fra Pierre Péters i sortiment:

Champagne:
· Cuvée de Réserve Blanc de Blancs  Hent beskrivelse 
· Cuvée Rosé for Albane  Hent beskrivelse 
· Cuvée Spéciale Les Chétillons  Hent beskrivelse 
· Réserve Oubliée avec Parure  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 17. november 2014
Romano Dal Forno
Romano Dal Forno
Dal Forno er i dag en levende legende i Veneto og uden tvivl områdets største kultvinmager! Romano, manden bag kultvinene, roses blandt sine kolleger og konkurrenter som en minutiøs, lidenskabelig og topdedikeret vinmager, som sjældent, om ikke aldrig,...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.