LEVERANDØR I FOKUS

Famille Perrin
Orange, Rhône, Frankrig
Famille PerrinFamille PerrinFamille Perrin
Leverandørinformation

Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene. Rhône i syd er en af Frankrigs rigeste og mest varierede regioner. Regionens hjerte her er det velkendte Châteauneuf-du-Pape.

Det startede med Beaucastel
Famille Perrins historie går tilbage til midten af det 16. århundrede. Noble Pierre de Beaucastel købte i 1549 en lade med tilhørende land i nærheden af landsbyen Courthézon. Senere blev hovedbygningen af det vi i dag kender som Château de Beaucastel bygget. Familien Beaucastel var en anerkendt familie i landsbyen og Pierre de Beaucastel blev i 1687 udnævnt til "Capitaine" for Courthézon af Louis XIV. Det vinbrug, der blev drevet her, blev sat ud af spillet med Phylloxera, og det var først i 1909, da Gabriel Tramier købte ejendommen, at markerne igen blev beplantede, og man startede en vinproduktion. M. Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin, som også grundlagde la Vieille Ferme, byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften og viderefører ejendommen helt i deres fars og bedstefars ånd.

Biodynamisk vinbrug
Der har ikke været brugt kemisk gødning (hvad angår Beaucastel) siden 1964. I stedet har man fundet ud af at bruge en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Herved opnår man, at jorden automatisk er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver meget mere resistente over for diverse sygdomme. Perrin brødrenes hovedfilosofi er ikke at stræbe efter at få det største udbytte pr. ha, men derimod sætter de en ære i at høste sunde og afbalancerede druer, som kan producere store vine af enestående kvalitet.

Usædvanlig produktion
Høsten af druerne foregår udelukkende ved håndplukning, og derefter sorteres de – også manuelt – meget nøje. Kun de bedste druer bliver til vin. Druerne gennemgår en speciel proces, som er helt unik: De varmes op til omkring 80° i 30 sekunder, hvorefter de nedkøles til kældertemperatur og derefter gennemgår en traditionel vinfremstillingsproces. Ved at bruge denne særlige opvarmningsmetode reducerer man kraftigt i anvendelsen af svovl, og smagen og farven på vinene intensiveres. Desuden behandles hver druesort separat for at bevare aromaen, karakteren og originaliteten ved hver sort.

Beaucastel, La Vieille Ferme
Famille Perrin er ikke kun Château de Beaucastel. Familien producerer også vinene le Coudoulet de Beaucastel, La Vieille Ferme, le Château du Grand Prébois og sidst men ikke mindst les Réserves Perrin. Vinene er alle af høj kvalitet og har hver især deres særpræg. Le Coudoulet de Beaucastel bliver ligesom le Château de Beaucastel produceret efter biodynamiske principper. La Vieille Ferme er vine fra opkøbte druer fra bjergområderne Luberon (hvidvine) og Mont Ventoux (rødvine). Les Réserves Perrin er fra de klart bedste områder i Vallée du Rhône. Famille Perrin laver autentiske, solide vine med personlighed. De er fremstillet med innovation og opofrelse, samt en enorm respekt for naturen. Vinene er nok nogle af verdens bedste i deres klasse, og er efterspurgte verden over.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Famille Perrin.


Vi har for tiden følgende vine fra Famille Perrin i sortiment:

Røde:
· Perrin Nature  Økologisk Hent beskrivelse 
· Cairanne Peyre Blanche, Côtes du Rhône Villages  Hent beskrivelse 
· Château de Beaucastel, Hommage a Jacques Perrin  Hent beskrivelse 
· Châteauneuf-du-Pape, Les Chapouins Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
· Châteauneuf-du-Pape, Les Sinards  Hent beskrivelse 
· Côtes du Rhône Villages  Hent beskrivelse 
· Coudoulet de Beaucastel, Côtes du Rhône Rouge  Hent beskrivelse 
· Gigondas La Gille  Hent beskrivelse 
· La Vieille Ferme Rouge  Hent beskrivelse 
· Perrin Vinsobres Les Cornuds  Hent beskrivelse 
· Pierre Perrin Réserve, Côtes du Rhône Rouge  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chateauneuf-du-Pape Rousanne VV, Chateau de Beaucastel  Hent beskrivelse 
· Chateauneuf-du-Pape, Chateau de Beaucastel  Hent beskrivelse 
· Coudoulet de Beaucastel, Côtes du Rhône Blanc  Hent beskrivelse 
· La Vieille Ferme Blanc  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· La Vieille Ferme Rosé  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Muscat Beaumes de Venise  Hent beskrivelse 
 

 
Bruno Colin
Bruno Colin
Mens Chassagne-Montrachet har et mindre internationalt image end Puligny, er der ofte tale om langt mere stabile producenter i Chassagne-Montrachet, som år efter år generelt producerer vine af imponerende høj kvalitet. En kvalitet som i de hvide vine oft...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.