LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Pascal Jolivet
Loire, Frankrig
Domaine Pascal JolivetDomaine Pascal JolivetDomaine Pascal Jolivet
Leverandørinformation

I 1982 etablerede Jacques Jolivet negociantvirksomheden ”les Grands vins du val de Loire”, som i 1987 overgik til Jacques søn, Pascal Jolivet, der efter en årrække som agent for Champagnehuset Pommery ønskede at starte op i eget navn.

I 1990 fik Pascal Jolivet sit virke fra Sancerre, hvor vinhuset blev etableret i eget navn. Første tiltag var opførelse af en helt ny vinkælder med topmoderne vinifikationsudstyr med inspiration fra tiden i Champagne.

Pascal Jolivet blev hurtigt regnet blandt Sancerres innovative kreds af dygtige vinproducenter. Eksempelvis overgik Jolivet tidligt til at gære sine vine på den naturlige gær fra drueskindet imodsætning til gæring på kemiske, konventionelle gærstammer. Den naturlige gær giver Pascals vine sin særlige husstil der forener friskhed og fylde med personlighed og terroir.

Stilen er elegant, fin og diskret aromatisk. Det er vine med en frisk, velintegreret frugtsyre og florale undertoner.

Jolivet har gennem årene opkøbt en række attraktive vinmarker herunder blandt andre: Bue i Sancerre (6 ha.), Le Chene Marchand, Le Grand Chemarin og 6,5 ha. i Tracy-sur-Loire i Pouilly Fumé. I 2000 etablerede Pascal Jolivet en række gennemgribende renoveringer af vineriet, der efterfølgende gjorde ham i stand til arbejde med tyngdeloven fra vinmark til flaskeaftapning.

I dag laver Pascal Jolivet ca. halvdelen af sine vine på druer fra egne marker. Resten laves på opkøbte druer eller most fra udvalgte producenter i området. Pascal Jolivet ejer ca. 65 hektar vinmarker, herunder 42 ha. i Sancerre, 8 ha. i Pouilly Fumé og 15 ha. i Touraine.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Pascal Jolivet i sortiment:

Hvide:
· Attitude  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fumé  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fumé Terres Blanches  Hent beskrivelse 
· Sancerre  Hent beskrivelse 
· Sancerre Chêne Marchand  Hent beskrivelse 
· Sancerre Sauvage  Hent beskrivelse 
 

 
Sebastiani Vineyards & Winery
Sebastiani Vineyards & Winery
Familien Sebastiani har dyrket druer og produceret vin i Sonoma, CA i mere end et århundrede. De er sammen med tre andre familier de sidste tilbageværende vinproducenter i Sonoma fra dengang civilisation endnu var et fremmedord i Amerika. Det vakte derfor...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.