LEVERANDØR I FOKUS

Paringa Estate
Mornington Peninsula, Victoria, Australien
Paringa Estate
Leverandørinformation

Victoria er nok den mest spændende vinregion i Australien. Det er i hvert fald langt den mest varierede, da man her producerer stort set alle vintyper med stort held. Victoria dækker over et kæmpe område i den sydøstlige del af Australien med Melbourne som det bedst kendte pejlemærke.

Et af de nyeste og mest forfriskende vinområder i Victoria er halvøen Mornington Peninsula, der ligger syd for Melbourne. Den lille Morningtonhalvø er under stor indflydelse af det maritime klima og området er klart det mest kølige i Australien. Mornington Peninsula er en sand oase for dyrkning af alskens afgrøder og byder samtidig på natur i særklasse. Det er derfor intet under, at halvøen er under konstant belejring af millioner af turister, der på bare en lille time kan komme hertil fra Melbourne.

Morington Peninsula har været vinområde siden 1886, men indtil slutningen af 1970’erne var vinmarkerne ret forsømte. I starten af 1980’erne opdagede en lille gruppe pionerer, at området bød på uanede muligheder, og siden er udviklingen gået stærkt. Heldigvis umuliggør den trange plads, at området ødelægges af alt for store og industrialiserede vinmastodonters indtog. Pionerånden er stadig drivkraften for de fleste. Der ligger i dag ca. 40 vingårde i området, og stort set alle har en meget beskeden produktion.

Det kølige klima på Mornington Peninsula favoriserer dyrkning af Pinot Noir, Chardonnay og Riesling, der trives bedst under ikke alt for varme og tørre himmelstrøg. Her laves da også Australiens i særklasse bedste vine på netop disse druer fra vinmarker plantet i de skønne bakker hævet 250 meter over havet.

Morningtons overskyggende stjerne er Paringa Estate. Gennem årene har Paringa Estate været en af landets mest hæderkronede vingårde, og det var derfor en meget velfortjent og naturlig konsekvens, at Paringa Estate blev kåret til Australiens bedste vinproducent i 2007 af selveste James Halliday – Australiens vinguru nr. 1.

Paringa Estate er grundlagt i 1984 af Lindsay og Margaret McCall. En tidligere frugt plantage midt på halvøen blev gradvist omplantet til vinmarker, og siden har ægteparret opført vineri og kældre midt i mellem vinstokkene. Første årgang var 1988, og allerede fra starten var vinene samleobjekter for australske vinfans. Produktionen var dog dengang (og som nu) alt for lille til at kunne klare den enorme efterspørgsel. Derfor eksporteres vinene fra Paringa Estate stort set ikke, men sælges derimod ved stalddøren eller på mailinglister. Stilmæssigt minder vinene fra Paringa Estate om de europæiske forbilleder fra Bourgogne, Rhône og Alsace.

Udvalget af vine fra Paringa Estate er inddelt i 3 serier. Indledningsvis finder man Paringa ”Peninsula”, hvortil druerne høstes fra lejede vinmarker. Peninsulavinene er frugtdrevne, delikate og generelt meget umiddelbare. I Peninsula ”Estate” serien finder man de vine, Paringa er blevet verdenskendt for. Druerne kommer udelukkende fra egne vinmarker omkring Red Hill South. ”Top-of –the-pop” er Paringa Reserve. Disse vine laves kun i de bedst tænkelige årgange, og indtil videre kun for Pinot Noir og Shiraz. Hvis årgangen er god nok, udvælges de bedste fade, hvorefter blandingen foretages. Reservevinene er meget sjældne og blandt Australiens mest elskede kultvine.


Vi har for tiden følgende vine fra Paringa Estate i sortiment:

Røde:
· Estate Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Peninsula Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Peninsula Shiraz  Hent beskrivelse 
· Reserve Pinot Noir  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Estate Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Estate Riesling  Hent beskrivelse 
· Peninsula Chardonnay  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Bryczek
Domaine Bryczek
Christophe Bryczek er 3. generation, barnebarn af domainets grundlægger Georges Bryczek. Georges Bryczek blev født i Polen i 1912 og immigrerede til Frankrig i 1938. Georges Bryczek bosatte sig Bourgogne og arbejde de første par år for forskellige vinbønd...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.