LEVERANDØR I FOKUS

Paolo Cottini
Veneto, Italien
Paolo CottiniPaolo CottiniPaolo Cottini
Leverandørinformation

Valpolicella i Veneto hører til blandt de mest eftertragtede vinområder i Italien primært takket være de superintense og kraftige Amaronevine, men ligeledes på grund af de frugtige , letbitre og sødmefulde Valpolicellavine.

”Dalen med de mange (vin) kældre” – ”Val Poly Cellae”, et af de smukkeste vinområder i Venetoregionen, ja i hele Italien, ligger mellem Gardasøen og Verona. I dette område dyrkes druerne Rondinella, Molinari og ikke mindst Corvina, som lægger råmateriale til vine af en ofte uovertruffen og unik kvalitet. En kvalitet, der kan tilskrives et fantastisk mikroklima med lette briser og den lave luftfugtighed i området, hvilket i sig selv er perfekte betingelser for den unikke tørring af druer, der ligger til grund for Valpolicellas specielle vintyper.

Interessen for Amarone- og Valpolicellavine er nærmest eksploderet siden midten af halvfemserne, og i dag er det ikke blot på grund af kultnavne som Guiseppe Quintarelli og Romano Dal Forno, at efterspørgslen er stadigt stigende. Den øgede opmærksomhed skyldes i høj grad også, at området de senere år har oplevet en stigende kvalitet fra en række nye kvalitetsbevidste producenter.

Paolo Cottini er et nyetableret vinhus, men med en lang tradition inden for vin. Familien har været engageret i egnens vine i 3 generationer. Paolo har således lært faget af sin far Silvano. Vinhuset ligger i hjertet af Valpolicella, nærmere bestemt i Castelrotto, en lille middelalderby i San Pietro i Coriano, der har sit navn fra ruinerne af slottet, der ligger på toppen af bjerglandsbyen.

Paolo Cottinis vinmarker er beliggende i to af Valpolicellas historiske vindale: Negrar i Ca ‘del Gallo (580 m.o.h.) og Valgatara på en sydøst-vendt skråning (250 m.o.h). Netop vinmarkernes høje beliggenhed er medvirkende til vinenes unikke, karakterfulde stil.


Vi har for tiden følgende vine fra Paolo Cottini i sortiment:

Røde:
· Amarone  Hent beskrivelse 
· Castrum IGT  Hent beskrivelse 
· Valpolicella Classico   
· Valpolicella Ripasso  Hent beskrivelse 
 

 
Vinicola del Priorat
Vinicola del Priorat
Ingen stjerner på den spanske vinhimmel lyser vel mere klart end Priorat. Denne dramatisk bjergrige egn i det nordøstlige hjørne af Spanien oplever i disse år en sand Klondykeagtig indvandring. ”Lykkeridderne” er håbefulde vinproducenter, der forståeligt ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.