LEVERANDØR I FOKUS

Ornellaia
Bolgheri, Toscana, Italien
OrnellaiaOrnellaiaOrnellaia
Leverandørinformation

Langs Toscanas vestkyst syd for Livorno, og ud for den lille maleriske by Bolgheri ligger Italiens mest mondæne vindistrikt. Mikroklimaet i dette miniature distrikt har vist sig at være særdeles gunstigt for vinavl, og intet andet sted i Italien er jorden i dag så dyr som her. Hele eventyret startede med Piero Antinoris rebelske tankegang om at skabe en Toscana-vin af superkvalitet. Dette resulterede i Sassicaia, der siden har dannet skole for Bolgheri-vinene, og området har som belønning fået egen DOC.

Antinori-navnet har siden 1385 været forbundet med vinavl. Gennem mere end 6 århundrede har den mest aristokratiske Italienske vinfamilie - Antinori fra Firenze produceret Toscanas og måske hele Italiens bedste vine. Det var derfor ingen tilfældighed, at Ludovico valgte vinproduktionen som sin levevej. Hans karriere startede ellers sammen med broderen Piero, skaberen af områdets indtil videre mest kendte vin Sassicaia fra vingården Tenute San Guido. Deres veje skiltes imidlertid i begyndelsen af 1980'erne, og Ludovico påbegyndte derefter beplantningen af et større område på de bedst beliggende marker ved Bolgheri, i øvrigt nabo til Sassicaia. Det 135 ha. store stykke land havde han fået i arv, havde været hans hjemmebane siden barnsben, så lokalkendskabet var derfor særdeles godt.

Da Ludovico grundlagde vingården, søgte han hjælp hos den højt berømmede californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer kommet til så som Cabernet Franc, Merlot og Semillon. Det er da heller ingen tilfældighed, at det netop er de klassiske Bordeaux-druer, der lykkedes bedst i Bolgheri. Området har med sin forholdsvis flade struktur, mikroklima og beliggenhed tæt på havet, meget tilfældes med Bordeaux. Ornellaias vinkonsulenter er i dag den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux. I 1989 stod et nyt state-of-the-art vineri færdigt. Bygningerne der i sin arkitektur er noget helt unikt, er bygget halvt under jorden ind i bakkerne. Indvendig er vineriet beklædt med den fineste marmor fra lokale forekomster og en større kunstsamling pryder væggene. Absolut intet er overladt til tilfældighederne, og det gælder i sandhed også i kælderen. Det bedste vinifikations udstyr, der kan købes for penge, er blevet installeret, og det ajourføres løbende.

Ludovico Antinori solgte sit livsværk Ornellaia i 2003 til en gruppe vininvestorer bestående af Mondavi og Frescobaldi. Siden hen har Frescobaldi overtaget aktiemajoriteten.


Vi har for tiden følgende vine fra Ornellaia i sortiment:

Røde:
· Le Serre Nuove  Hent beskrivelse 
· Le Volte, IGT Toscana  Hent beskrivelse 
· Masseto (forespørg venligst)  Hent beskrivelse 
· Ornellaia (forespørg venligst)  Hent beskrivelse 
 
 
· Grappa di Merlot   
· Olio d’Olive, Olivenolie   
 

 
Clau de Nell
Clau de Nell
Anne-Claude Leflaive, der indtil 2015 (hvor hun desværre gik bort) stod i spidsen for et af Bourgognes mest efterspurgte vinhuse, Domaine Leflaive, købte i 2008 vingården Clau de Nell sammen med hendes mand Christian Jacques. Clau de Nell, der igger i Am...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.