LEVERANDØR I FOKUS

Bodegas Oremus
Tokaji, Ungarn
Bodegas Oremus
Leverandørinformation

Tokaj området er Ungarns mest berømte vinområde, og blev i 1737 klassificeret som selvstændigt område. Det er på ca. 5.000 hektarer, og ca. 28 byer/landsbyer har ret til at bruge betegnelsen på vinen.

Tokaj er en meget sød vin der fremstilles af druesorterne Furmint og Hárslevelü. Det solrige efterår, der afløses af nætter med nattefrost i oktober er afgørende for kvaliteten. Juicen i druerne bliver meget koncentreret og den specielle smag og aroma fremkommer.

Druer der er angrebet af den ædle råddenskab (Aszú) håndplukkes ned i små træbeholdere, der kan rumme 25 kg. druer, disse beholdere kaldes Pottony. Druerne ligger i beholderen 6-8 dage imens en lille mængde saft siver ud. Dette er ”Essencia”, en most så koncentreret og sød at det kan tage år før gæringen starter (på grund af det høje sukkerindhold).

Derefter presses druerne let og man tilsætter tør hvidvin, fra det foregående år, og fra samme mark. Vinen gærer 2. gang og hældes på fade, hvorefter den lagrer i meget fugtige kældre i op til mange år. Jo flere fade med den søde vin (Pottonyos) der tilsættes et vinfad, jo sødere bliver vinen. Man tilsætter som regel fra 3-6 Pottonyos.

Bodegas Oremus indledte i marts 1993 samarbejde med Bodegas Vega Sicilia.


Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Oremus i sortiment:

Dessertvin:
· Tokaji Aszu, 3 - 6 Puttonyos  Hent beskrivelse 
· Tokaji Furmint Dry  Hent beskrivelse 
· Tokaji Furmint Late Harvest  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 20. marts 2013
Le Ville di Antanè
Le Ville di Antanè
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.