LEVERANDØR I FOKUS

Nikolaihof
Wachau, Østrig
Nikolaihof
Leverandørinformation

Wachau ligger 65 km vest for Wien og er nok Østrigs bedst kendte vindistrikt. Grüner Veltliner er den traditionelle Wachau drue, og den skaber meget livlige og behagelige vine. Der laves også fremragende vine på Riesling og Chardonnay druen.

Nikolaihof
Vinhuset Nikolaihof er det ældste østrigske vinbrug. Det blev bygget på ruinerne af et gammelt romersk fort og stod færdig i året 985. Ejendommen har været et politisk og religiøst samlingspunkt i århundreder. De nuværende ejere – Nikolaus og Christine Saahs – har bevaret alle de gamle traditioner inden for vinavl og -fremstilling. Deres vine – f.eks. Veltliner og Riesling – er af meget høj international kvalitet og sælges i antikke flasker.

Stenet jordbund i fjordklima
Jordbunden er stenet med gnejs, granit og skifer. Markerne ligger i terrasser som hælder ned over jordområder, der er lidt lettere med sand og løse aflejringer. Området ligger i et "fjordklima", hvilket betyder, at der er store svingninger mellem dag- og nattemperaturerne. Dette og det specielle mikroklima begunstiger den unikke Nikolaihof bouquet.

Riesling og Veltliner
Nikolaihof dyrker hovedsageligt Riesling og Veltliner druesorterne (90%). Derudover dyrkes også Weissburgunder, Malvasia, Neuburger og Chardonnay. Druerne håndplukkes selvfølgelig, og modnes i store egetræsfade.

Organisk og biodynamisk vinbrug
Siden starten af 80erne har man dyrket vin efter organiske og biodynamiske principper. I starten af 90erne har vinene fået anbefalinger fra østrigske organisationer, der er forkæmpere for organisk og biodynamisk land- og vinbrug. Hos Nikolaihof bruges der således hverken herbicider, pesticider, vandopløselig gødning eller andre kunstige insekt- og ukrudtbekæmpelsesmidler. Ud over at følge disse økologiske principper, studerer man også månens faser for at kunne fastlægge det bedste tidspunkt at plante vinstokkene på og det bedste tidspunkt for, hvornår vinen skal tappes. Nogle af vinstokkene er 50 år gamle og producerer således ikke så mange druer som de noget yngre vinstokke. De har derimod stærke og dybe rødder, hvilket giver vine af meget høj kvalitet. Dette samt beskæringen af stokkene og udtyndingen i druerne giver den karakteristiske smag i Nikolaihofs vine.

Egen restaurant
Nikolaihof har også egen restaurant i ejendommen. Her serveres organiske og biodynamiske retter, hvoraf de fleste af ingredienserne kommer fra Nikolaihof selv. I restauranten er det desuden også muligt at smage de 18 vine, som dette skønne vinhus fremstiller.


Vi har for tiden følgende vine fra Nikolaihof i sortiment:

Hvide:
· Nikolaihof Elisabeth Tradition (Smaragd)  Økologisk Hent beskrivelse 
· Nikolaihof Feinburgunder Chardonnay (Smaragd)  Økologisk Hent beskrivelse 
· Nikolaihof Im Weingebirge Grüner Veltliner (Federspiel)  Økologisk Hent beskrivelse 
· Nikolaihof Im Weingebirge Grüner Veltliner (Smaragd)  Økologisk Hent beskrivelse 
· Nikolaihof Vom Stein Riesling (Federspiel)  Økologisk Hent beskrivelse 
· Nikolaihof Vom Stein Riesling (Smaragd)  Økologisk Hent beskrivelse 
 

 
Domaine du Colombier
Domaine du Colombier
Det lille familiefirma Domaine du Colombier har på rekordtid placeret sig blandt den absolutte elite af producenter af Hermitage og Crozes-Hermitage. Domaine du Colombier ligger i Mercurol, i udkanten af Tain L'Hermitage lige neden for den berømte Hermita...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.