LEVERANDØR I FOKUS

Bodegas Naveran
Penedès, Spanien
Bodegas NaveranBodegas NaveranBodegas Naveran
Leverandørinformation

Penedès var en af de første regioner fra Catalonien, der brød igennem på den spanske stjernehimmel. Siden hen er en lang række nye demarkerede områder ”dukket” op, og i dag er ingen i tvivl om, at det blandt andet er i Catalonien, at Spaniens vinfremtid ligger. Argumenterne til fordel for, at Penedès agtelse i fremtiden vil stige, er flere. Områdets vinmarker ligger kun et par kilometer syd for den catalonske hovedstad Barcelona. Penedèsområdet har igennem årtier været associeret med vinmastodonten Miguel Torres. Det er ligeledes i Penedès at de bedste spanske mousserende vine produceres. Der ligger derfor en god mulighed for, at området også i fremtiden vil ride med på det catalonske bølge.

Klimaet i Penedès er udpræget Middelhavsklima. Temperaturen midt på dagen kan blive næsten uholdbar høj. Om natten derimod daler temperaturen kraftigt, da det meste af området ligger relativt højt. Undergrunden er et mix af limesten, sand og ler.

Bodegas Naverans historie er relativ kort. Firmaet blev grundlagt i 1985 af schweizeren Michel Gilleron. Man var heldig fra firmaets spæde start at kunne erhverve sig nogle af de højest beliggende vinmarker tæt på byen Vilafranca. Vinmarkerne er beplantet med de franske druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Juvelerne gror dog på en række små parceller tilplantet med de lokale druesorter Macabeu, Xarello og Parellada. Det er vine fra disse ældgamle vinstokke (over 50 år), der gør, at Bodegas Naveran er blevet en international vinstjerne. Druersorterne Macabeu, Xarello og Parellada danner grundstammen i Bodegas Naverans formidable serie af cava’er.

Cavaerne skal ifølge spansk lovgivning vinificeres efter ”champagnemetoden”. Dvs. som i Champagne med anden gæring på flaske. Metoden kaldes i Spanien "Metodo tradicional". Gæring og modning skal minimum vare 9 måneder. Herefter lagrer vinene mere eller mindre oprejst i flaskerne, hvor gærresterne samles i flaskehalsen. Hos Bodegas Naveran foregår også denne proces, som man gør det i Champagne. Bodegas Naveran er med sine fortryllende cava’er med til at sætte standard for hvilken kvalitet der kan drives ud af Penedès. Som et lille kuriosum bør det nævnes, at 85% af Bodegas Naverans cavaproduktion sælges til champagnens moderland Frankrig.


Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Naveran i sortiment:

Mousserende:
· Blanc de Blancs, Brut Especial  Hent beskrivelse 
· Cava Brut N De N   
· Dama de Naverán  Hent beskrivelse 
· Perles Roses Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Semi  Hent beskrivelse 
 

 
Nikolaihof
Nikolaihof
Wachau ligger 65 km vest for Wien og er nok Østrigs bedst kendte vindistrikt. Grüner Veltliner er den traditionelle Wachau drue, og den skaber meget livlige og behagelige vine. Der laves også fremragende vine på Riesling og Chardonnay druen. Nikolai...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.