LEVERANDØR I FOKUS

Tenute Silvio Nardi
Montalcino, Toscana, Italien
Tenute Silvio Nardi
Leverandørinformation

Montalcinos bakkede landskab, i det centrale Italien, har altid været et af de bedste områder for vinbrug. Både klima, beliggenhed, jordbund og den uspolerede natur er yderst velegnet til dyrkningen af Sangiovese druen. Her skabes nogle af de største vine, især Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino er nævneværdige på grund af deres verdensomspændende succes.

Tenuta Casale del Bosco
Nardi har hjemsted på den gamle ejendom Tenuta Casale del Bosco, som er blevet fuldstændig renoveret og har fået tilføjet nye produktionskældre i 1996. Nardi har flere forskellige vinmarker, såsom Manachiara og Pinzale, hvorfra Brunello di Montalcino bliver lavet, samt Oria, Casale del Bosco og Castello di Bibbiano. Disse forskellige vinmarker giver Nardi den fordel, at man kan producere vine af forskellig karakter.

Manachiara vinmarken
Denne mark er Nardis fineste og bedste – herfra skabes Brunello di Montalcino. Den ligger i varmt og tørt klima i den sydøstlige del af Montalcino ca. 25 km fra Nardis ejendom. Der bruges mest organisk gødning, og man bestræber sig på at beskære planterne, således at man opnår meget koncentrerede druer. Dette er ideelt for vine med god kraft og krop med en del tannin samt et godt lagringspotentiale.

Brunello di Montalcino
Brunello di Montalcino vinen fra Nardi reflekterer sin jordbund og familien bag den. Det er en moderne vin, der samtidig reflekterer og respekterer de lokale traditioner. Druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarkerne Pinzale og Manachiara, og laves på 100% Sangiovese druer – kendt som Brunello druer i Montalcino. Vinmarkerne er de bedste på hele Nardi ejendommen og bliver plejet meget omhyggeligt, hvorved der opnås druer af allerbedste kvalitet. Efter produktion, lagres vinen på nye, slavoniske egetræsfade i ca. 42 måneder. Derefter tilbringer vinen mindst 6 måneder på flaske før frigivelse. Vinen er velstruktureret og yderst elegant. Bouquet'en er rig med et diskret strejf af træ, hvilket fremhæver frugten. Vinen egner sig til alle store begivenheder, og passer godt til alle former for de mest udsøgte retter. Den kan også med fordel nydes alene. Brunello di Montalcino fra Nardi kan gemmes i op til 20 år – og gerne længere.

Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino er lavet på 100% Sangiovese og frigøres allerede et år efter høst. Vinen har sin egen identitet og er velegnet til alle lejligheder. Det er en blød, men intens vin med en god struktur og elegant aroma. Vinen er lagret i 6 måneder på nye, slavoniske egetræsfade efterfulgt af mindst 4-6 måneder på flaske. Rosso di Montalcino kan gemmes op til 10 år.

Chianti Colli Senesi "Castello di Bibbiano"
Chianti Colli Senesi "Castello di Bibbiano" fra Nardi er lavet af en blanding af 85% Sangiovese, 10-15% Canaiolo Nero samt en mindre del af de hvide Trebbiano og Malvasia. Den stammer fra "Tenuta Castello di Bibbiano"-markerne i kommunen Buonconvento, som grænser op til Montalcino. Den lagres i kort tid på egetræsfade og flaske, hvilket giver en frisk og balanceret Chianti. Den kan nydes gennem hele måltidet og passer især fortrinligt til det toskansk inspirerede køkken. Chiantien kan gemmes minimum 2-3 år.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Tenute Silvio Nardi.


Vi har for tiden følgende vine fra Tenute Silvio Nardi i sortiment:

Røde:
· Brunello di Montalcino  Hent beskrivelse 
· Merlot Sant’Antimo  Hent beskrivelse 
· Rosso di Montalcino  Hent beskrivelse 
· Turan, Sant’Antimo Rosso DOC  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 13. april 2013
Tomàs Cusiné
Tomàs Cusiné
Det er i Katalonien hvor der sker den største udvikling i Spanien for tiden. Der dukker jævnligt nye spændende D.O.’er (demarkerede områder) op. Empordà-Costa Brava, Montsant og Conca de Barberà er blandt disse små vinområder. Costers del Segre har dog væ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.