LEVERANDØR I FOKUS

Vignerons du Narbonnais
Languedoc, Frankrig
Vignerons du NarbonnaisVignerons du NarbonnaisVignerons du Narbonnais
Leverandørinformation

Languedoc-Roussillon er betegnelsen for et af verdens største vinområder beliggende i Sydfrankrig mellem Montpellier og den spanske grænse. Regionen kan bryste sig af at være det ældste vinområde i Frankrig. Området har dog en ganske broget og ikke særlig flatterende historik, da størstedelen af den eksporterede vin i 80’erne og det meste af 90’erne var af ganske trist karakter. Der var tale om bulkvin fra det højtydende lavland. Høstudbytter på op mod 400 hl/ha var mere reglen end undtagelsen!

Languedoc-Roussillon og i særdeleshed Languedoc har dog de seneste 10 år oplevet en sand opblomstring rent kvalitativt. Opblomstringen skyldes primært, at den nye generation af håbefulde vinbønder i området er langt bedre uddannede. Herudover fokuseres der i langt højere grad på kvalitativt bedre druetyper. Men vigtigst af alt - de kvalitetsorienterede vinbønder er begyndt at søge op i højderne, hvorved der opnås en længere vækstsæson, resulterende i langt mere komplekse vine.

Haut Flassac-serien laves af kooperativet Caves Languedoc under navnet Vignerons du Narbonnais. Kooperativet der er etableret i 1936 råder idag over 2500 hektar vinmarker i Midi., fordelt på 330 vinbønder.


Vi har for tiden følgende vine fra Vignerons du Narbonnais i sortiment:

Røde:
· Beaumas Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Haut Flassac Syrah - Cabernet  Hent beskrivelse 
· Marselan South Emotion  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Haut Flassac Chardonnay - Colombard  Hent beskrivelse 
· Vermentino  Hent beskrivelse 
 

 
Nikolaihof
Nikolaihof
Wachau ligger 65 km vest for Wien og er nok Østrigs bedst kendte vindistrikt. Grüner Veltliner er den traditionelle Wachau drue, og den skaber meget livlige og behagelige vine. Der laves også fremragende vine på Riesling og Chardonnay druen. Nikolai...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.