LEVERANDØR I FOKUS

Vignerons du Narbonnais
Languedoc, Frankrig
Vignerons du NarbonnaisVignerons du NarbonnaisVignerons du Narbonnais
Leverandørinformation

Languedoc-Roussillon er betegnelsen for et af verdens største vinområder beliggende i Sydfrankrig mellem Montpellier og den spanske grænse. Regionen kan bryste sig af at være det ældste vinområde i Frankrig. Området har dog en ganske broget og ikke særlig flatterende historik, da størstedelen af den eksporterede vin i 80’erne og det meste af 90’erne var af ganske trist karakter. Der var tale om bulkvin fra det højtydende lavland. Høstudbytter på op mod 400 hl/ha var mere reglen end undtagelsen!

Languedoc-Roussillon og i særdeleshed Languedoc har dog de seneste 10 år oplevet en sand opblomstring rent kvalitativt. Opblomstringen skyldes primært, at den nye generation af håbefulde vinbønder i området er langt bedre uddannede. Herudover fokuseres der i langt højere grad på kvalitativt bedre druetyper. Men vigtigst af alt - de kvalitetsorienterede vinbønder er begyndt at søge op i højderne, hvorved der opnås en længere vækstsæson, resulterende i langt mere komplekse vine.

Haut Flassac-serien laves af kooperativet Caves Languedoc under navnet Vignerons du Narbonnais. Kooperativet der er etableret i 1936 råder idag over 2500 hektar vinmarker i Midi., fordelt på 330 vinbønder.

 

Vi har for tiden følgende vine fra Vignerons du Narbonnais i sortiment:

Røde:
· Haut Flassac Syrah - Cabernet  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Haut Flassac Chardonnay - Colombard  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 4. juli 2016
Voerzio Martini
Voerzio Martini
Det har længe været kendt, at man i Piemonte laver nogle af Italiens bedste vine. Specielt er Langhe-zonen værd at lægge mærke til, og navnene Barolo og Barberesco behøver vel ingen nærmere præsentation. I dette område, og beliggende på de mest optimale p...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.