LEVERANDØR I FOKUS

Jean-Pierre Moueix
Pomerol, Bordeaux, Frankrig
Jean-Pierre Moueix
Leverandørinformation

Når familienavnet Moueix nævnes i vinkredse, klinger det umiskendeligt af topvine fra Bordeaux’ højrebred. Moueix er familienavnet bag négociant-succesen af samme navn. En succes, der fik sin debut 1937, hvor Jean-Pierre dannede firmaet Etablissements Jean-Pierre Moueix i Libourne. I 1950’erne påbegyndtes en større række opkøb af prestigefyldte ejendomme i Bordeaux. Trotanoy (1953), La Fleur-Pétrus (1953), Lagrange (1959), La Grave – Trigant de Boisset (1971). I 1954 erhvervedes Magdelaine i Saint Emilion.

Moueix ejendomme
I 1970 blev sønnen Christian Moueix direktør, hvorefter han i samråd med firmaets ønolog fik ansvaret for 20 ejendomme, som virksomheden drev. Sideløbende hermed blev der opkøbt i Fronsac, hvor man erhvervede Château Canon, Canon de Brem og Canon-Moueix samt ejendommen La Dauphine.

Christians ambitioner viste sig hurtigt at række udover Bordeaux. I 1982 opstartede han således et joint venture i Yountville i Californien. Resultatet blev den i dag meget anerkendte rødvin Dominus, lavet efter Bordeaux-forskrifter. Siden 1996 har Dominus dog udelukkende været ejet af Moueix.

Udover driften af egne ejendomme er Moueix i dag involveret i driften af en række andre ejendomme, her i blandt Château La Clotte i Saint Emilion, Lafleur i Pomerol, Lafleur-Gazin og Latour á Pomerol i Pomerol. En milepæl i Moueix historikken er dog 1964, hvor négociantfirmet erhvervede halvdelen af aktierne i Château Pétrus – Kongen af Pomerol! Moueix havde siden 1945 haft eneretten til distributionen af Pétrus, og efter Loubat’s død i 1961 erhvervede Moueix således halvdelen af aktierne.

Smagen af Moueix
Da Moueix vinificerer en lang forskellige højrebredsvine på forskellige forudsætninger med hensyn til mikroklima og druesammensætning, kan vinene ikke beskrives over én kam – dog synes der at være en række sammenfaldende karakteristika vinene imellem. Kendetegnende for Moueix’ vine er en ofte umiddelbar imødekommenhed i form en blød indsmigrende afrundet frugt, næsten læskende fed frugt. Tanninerne er ligeledes (afhængig af årgang) afrundende og nærmest sødlige i sin karakter. Når det er sagt, venter der en verden af nuancerige og forskelligartede vine, når blikket vendes mod Bordeaux’ i dag mest anerkendte vinpersonlighed – Christian Moueix!


Vi har for tiden følgende vine fra Jean-Pierre Moueix i sortiment:

Røde:
· Château Barrail Du Blanc, Saint Emilion Grand Cru  Hent beskrivelse 
· Château Certan ”De May de Certan”, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Certan Marzelle, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Hosanna, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château La Conseillante, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château La fleur Pétrus, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château La Grave ”Trigant de Boisset”, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château La Providence, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Lafleur, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Lafleur-Gazin, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Latour-à-Pomerol, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Magdelaine, Saint Emilion Grand Cru Classé  Hent beskrivelse 
· Château Pétrus, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Château Trotanoy, Pomerol  Hent beskrivelse 
· Les Songes de Magdelaine, Château Magdelaine, Saint Emilion Grand Cru  Hent beskrivelse 
 

 
Etter
Etter
Zuger Etters eau de vie produkter er blandt de mest elegante flasker man kan forestille i sit digestif udvalg. Det er imidlertid ikke kun emballagen der er indbydende. Frugtbærndevinene fra Zuger Etter er fantastisk flotte produkter fra hjertet af Schweiz...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.