LEVERANDØR I FOKUS

Mendel Wines
Mendoza, Argentina
Mendel WinesMendel WinesMendel Wines
Leverandørinformation

Kultvingården Mendel er beliggende i Luján de Cuyo i Mendoza, hvor Sielecki -familien og Winemaker Roberto de la Mota råder over nogle af områdets bedste og ældste vinmarker, tilplantet med gamle Malbec og Cabernet Sauvignon vinstokke. Vinstokkene er plantet på vinmarker i op til 1100 meter over havets overflade.

Winemaker - Roberto de la Mota
Mendels vine laves af Roberto de la Mota, en af Argentinas mest berømte winemakers. Roberto begyndte sin winemaker-karriere på Bodega Weinert under faderen Raul, der lavede vinene på Weinert i mere end 20 år. Weinert var på den tid Sydamerikas store vinhåb (ifølge Robert Parker). Efter ønologi-eksamen fra universitetet i Montpellier arbejde Roberto for Möet & Chandon vinhuset “Terrazas de los Andes” for efterfølgende at etablere “Cheval des Andes” med Pierre Lurton fra Château Cheval Blanc i 1999. I 2003 indgik Roberto og Annabelle Sielecki
samarbejde og partnerskab omkring deres fælles vingård Mendel, der i dag hyldes som en af juvelerne på den argentiske stjernehimmel. I 2015 blev Mendel udnævnt som Argentinas 1. Cru i Tim Atkins gennemgang af argentinas bedste vinproducenter.

Sådan laves vinene hos Mendel
Druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare friskhed og undgå oxidation i druerne. Druerne plukkes og transporteres i små 18-20 kg. beholdere. Efter manuel gennemgang og sortering af druerne overføres druerne til forskellige 50-80 hl. tanke, hvor gæringen påbegyndes og står på i ca. 3-5 uger med gentagen omrøring. Efter endt gæring overføres vinen til franske træfade ,hvor den lagres for at udvikle yderligere kompleksitet, fylde og rigdom. Mens vinen ligger på træfade smages der jævnligt på vinen fra de forskellige fade for at følge udviklingen nøje. Når tiden er inde påbegyndes assemblagen. Her kombinerer Mendels winemaker forskellige druer, parceller og fade for at opnå det bedst mulige udtryk af Mendels terroir.

Mendel-stilen
Vinene fra Mendel har sin helt egen stil. Vinene har en sjældent set mineralitet og kompleksitet som til dels skyldes råmaterialet. Mendels parceller er af meget høj alder. De ældste vinstokke så langt tilbage som i 1928.
Mendel producerer 4 forskellige vine med Lunta, som er Medels entry-level, efterfulgt af Mendel Malbec, Mendel Unus (en blanding af Malbec og Cabernet Sauvigon), samt topvinen Finca Remota.


Vi har for tiden følgende vine fra Mendel Wines i sortiment:

Røde:
· Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Finca Remota  Hent beskrivelse 
· Lunta Malbec  Hent beskrivelse 
· Malbec  Hent beskrivelse 
· Unus  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Sémillon  Hent beskrivelse 
 

 
Alta Vista
Alta Vista
Argentina er som vinland endnu stadig først ved at finde sin identitet. Klimaet, jordbunden, druerne er helt optimale til dyrkning af kvalitetsvine. Den største mangelvare har derfor været økonomi og teknisk know-how. I takt med at investeringsvilligheden...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.