LEVERANDØR I FOKUS

Masciarelli
Abruzzo, Italien
Masciarelli
Leverandørinformation

Abruzzoregionen er en af Italiens mindste og grænser mod nord til Marche, mod vest til Lazio og mod syd til den endnu mindre region Molise, og mod øst til Adriaterhavet. Abruzzo er domineret af bjergkæden Appenninerne, og over halvdelen af territoriet ligger 500 meter over havet. Her findes stadig uberørt natur og hyrder, der vogter fårene på nøjagtig samme måde som for flere hundrede år siden.

Vinen Montepulciano d’Abruzzo er en af de mest populære vine på det danske marked. Der findes utroligt mange billige og alligevel særdeles velsmagende vine produceret på Montepulcianodruen i Abruzzo. Områdets altoverskyggende vinstjerne gennem snart 20 år er dog Gianni Masciarelli og hustruen Marina Cvetic. Ingen andre har vundet så meget hæder og ære til området som dette par.

Masciarelli bor i den lille by San Martino Sulla Marrucina. I denne kystnære by er klimaet under stor indflydelse fra Adriaterhavet. Selvom dagtemperaturene ofte overstiger 30 grader, så sikrer den relativt høje beliggenhed sammenholdt med de kølige vine fra havet, at druerne ikke bliver forbrændte. Jordbunden i denne del af Abruzzo består af et ekstremt mineralholdigt limstenslag. En del af vinstokkene har generationer på bagen, men Masciarelli omplanter løbende.

Hos Masciarelli produceres 3 vidt forskellige vinserier, alle dog med Montepulciano og Trebbianovinene som de bærende elementer.

Standardserien Classico er den traditionsbundne med dybt aromatiske og forførende Montepulciano og Trebbiano d’Abruzzo. Den meget moderne og forførende Marina Cveticserie, der bærer navnet på fruen i huset, er vingårdens legeplads. Her eksperimenteres i stor stil med blandt andet de fremmede druer Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Montepulciano d’Abruzzo Marina Cvetic ville være husets bedste vin alle andre steder end hos Masciarelli. Her har man dog en vin, der er endnu mere luksuriøs. Villa Gemma er Masciarellis prestige serie. Foruden den hvide og eksotiske Villa Gemma Bianco Colline Teatine fremstilles Villa Gemma Montepulciano d’Abruzzo. Denne vin er intet mindre end en af Italiens bedste vine. Villa Gemma får næsten hvert år de hædersfulde 3 glas i Gambero Rosso.


Vi har for tiden følgende vine fra Masciarelli i sortiment:

Røde:
· Montepulciano d’Abruzzo (Classic)  Hent beskrivelse 
· Montepulciano d’Abruzzo Marina Cvetic  Hent beskrivelse 
· Montepulciano d’Abruzzo Villa Gemma  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Trebbiano d’Abruzzo (Classic)  Hent beskrivelse 
· Villa Gemma Bianco, Colline Teatine  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Masciarelli Rosato, Colline Teatine  Hent beskrivelse 
 

 
Bodegas Sierra Cantabria
Bodegas Sierra Cantabria
Rioja distriktet ligger i Nordspanien næsten midt inde i landet. Området er højt beliggende, og markerne ligger gennemsnitligt 500 m over havet. Rioja kan groft deles i tre hoveddistrikter: Rioja Alta mod vest, Alovesa i nord og Rioja Baja i syd. Vinene f...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.