LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Marc Roy
Gevrey-Chambertin, Bourgogne, Frankrig
Domaine Marc Roy
Leverandørinformation

Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen opdelt i Côtes de Nuits og Côtes de Beaune. I distriktet fremstilles nogle af verdens mest yndede røde og hvide vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay.

Domaine Marc Roy
Domaine Marc Roy er beliggende i Gevrey-Chambertin – i hjertet af Côte de Nuits. Til ejendommen, som er blandt de absolut mindste i appellationen, hører 4 hektarer vinmarker med sydøstvendte skråninger, hvilket er med til at optimere sandsynligheden for perfekt modne druer.
Omtrent 90 % af domænets vinmarker er beplantet med Pinot Noir, mens resterende 10 % huser appellationens hvide drue Chardonnay, og anvendes til områdets kuriositet – hvid Marsannay!

Vinifikationen
Vinene laves i dag af datteren Alexandrine, som er 4. generation på domænet. Efter flere år s erfaring udlandet, heriblandt studier i Australien, praktiske erfaringer fra en vinejendom i New Zealand er Alexandrine netop vendt hjem og varetager i dag stort set hele processen, lige fra markarbejde og – vedligeholdelse til vinifikation i kælderen. Efter manuel høst hvor der maksimalt høstes 40-45 hektoliter pr. hektar for at sikre optimal frugtkoncentration, afstilkes alle drueklaser, hvorefter vinifikationen følger traditionelle principper med moderat lagring på egetræsfade før den endelige flaskeaftapning.
Stilen er klassisk old-school kombineret med få moderne principper.

Husets stil
På Domæne Marc Roy er det Alexandrines mission at lave vine, som i høj grad udtrykker det fremragende terroir Gevrey Chambertin er så anerkendt for, kraftfuld elegance, finesse - og et fremragende lagringspotentiale. Vinene fra Domaine Marc Roy er meget rene og fine udtryk for Alexandrines ædle wine-maker filosofi. Som udgangspunkt er filosofien, at domænets vine typisk bør lave sig selv – med andre ord bør der ikke interveneres for meget i selve vinifikationen. Resultatet er fine og indtagende silkebløde vine med det karakteristiske let rustikke touch, som kendetegner appellationens stil.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Marc Roy i sortiment:

Røde:
· Gevrey Chambertin Clos Prieur  Hent beskrivelse 
· Gevrey Chambertin Cuvée Alexandrine  Hent beskrivelse 
· Gevrey Chambertin Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Marsannay, ”Les Champs Perdrix”  Hent beskrivelse 
 

 
Dominio de Eguren
Dominio de Eguren
Siden 1870 har Eguren familien lavet vin. Erfaringerne er således gået fra generation til generation, og huset laver nogle af de bedste vine i Rioja og Toro. Sierra Cantabria ligger ved foden af bjerget Sierra de Cantabria (deraf navnet) i landsbyen San V...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.