LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Marc Roy
Gevrey-Chambertin, Bourgogne, Frankrig
Domaine Marc Roy
Leverandørinformation

Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen opdelt i Côtes de Nuits og Côtes de Beaune. I distriktet fremstilles nogle af verdens mest yndede røde og hvide vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay.

Domaine Marc Roy
Domaine Marc Roy er beliggende i Gevrey-Chambertin – i hjertet af Côte de Nuits. Til ejendommen, som er blandt de absolut mindste i appellationen, hører 4 hektarer vinmarker med sydøstvendte skråninger, hvilket er med til at optimere sandsynligheden for perfekt modne druer.
Omtrent 90 % af domænets vinmarker er beplantet med Pinot Noir, mens resterende 10 % huser appellationens hvide drue Chardonnay, og anvendes til områdets kuriositet – hvid Marsannay!

Vinifikationen
Vinene laves i dag af datteren Alexandrine, som er 4. generation på domænet. Efter flere år s erfaring udlandet, heriblandt studier i Australien, praktiske erfaringer fra en vinejendom i New Zealand er Alexandrine netop vendt hjem og varetager i dag stort set hele processen, lige fra markarbejde og – vedligeholdelse til vinifikation i kælderen. Efter manuel høst hvor der maksimalt høstes 40-45 hektoliter pr. hektar for at sikre optimal frugtkoncentration, afstilkes alle drueklaser, hvorefter vinifikationen følger traditionelle principper med moderat lagring på egetræsfade før den endelige flaskeaftapning.
Stilen er klassisk old-school kombineret med få moderne principper.

Husets stil
På Domæne Marc Roy er det Alexandrines mission at lave vine, som i høj grad udtrykker det fremragende terroir Gevrey Chambertin er så anerkendt for, kraftfuld elegance, finesse - og et fremragende lagringspotentiale. Vinene fra Domaine Marc Roy er meget rene og fine udtryk for Alexandrines ædle wine-maker filosofi. Som udgangspunkt er filosofien, at domænets vine typisk bør lave sig selv – med andre ord bør der ikke interveneres for meget i selve vinifikationen. Resultatet er fine og indtagende silkebløde vine med det karakteristiske let rustikke touch, som kendetegner appellationens stil.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Marc Roy i sortiment:

Røde:
· Gevrey Chambertin Clos Prieur  Hent beskrivelse 
· Gevrey Chambertin Cuvée Alexandrine  Hent beskrivelse 
· Gevrey Chambertin Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Marsannay, ”Les Champs Perdrix”  Hent beskrivelse 
 

 
Hyde de Villaine
Hyde de Villaine
Hyde de Villaine (HdV) er et spændende samarbejde mellem Hyde-familien i Napa Valley og Aubert de Villaine, bedre kendt fra Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne. Partnerskabet forener på bedste vis burgundiske traditioner med vægt på elegance, terroir ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.