LEVERANDØR I FOKUS

Mahana Estates
Nelson, New Zealand
Mahana EstatesMahana EstatesMahana Estates
Leverandørinformation

Mahana Estates hører i dag til blandt de absolut mest moderne og innovative vinproducenter på New Zealand. Ejendommen blev opført i 2000 med én simpel vision; ”…to produce top quality Nelson wines…” Et mål ejendommen har forsøgt at efterleve ved opførslen af det mest moderne og innovative vineri på New Zealand. Mahana Estates er opført i 4 niveauer, hvilket muliggør, at vinen kan transporteres rund i vineriet udelukkende ved hjælp af tyngdekraften, uden anvendelse af pumpesystemer. Den specielle arkitektur muliggør en meget nænsom behandling af såvel druer som most i takt med at vinificeringen skrider frem.

Mahana Estates ejer selv alle vinmarkerne, hvorved kvaliteten sikres fra vinmark til flaskeaftapning. Vinmarken Mahana, hvorpå druerne til vingårdens Tussock Pinot Noir dyrkes, betyder ”varm” på stammesproget Maori og er beliggende på sydøens nordlige distrikt Nielson. Mahana er med sine 100 m.o.h. blandt de højest beliggende vinmarker i Nielson mellem ”Upper Moutere” og kystlinien. Vinmarkernes høje beliggenhed, nordvendte skråninger med tilpas mængder af forårssol og varme, kombineret med kølige eftermiddagsbriser i løbet af midsommeren sikrer, at de store Pinot Noir-vine opnår en perfekt balance mellem frugtsyre, afrundet moden tannin, frisk forførende frugt samt en imponerende længde og kompleksitet.

Pinot Noir er ejendommens flagskib og signatur; en drue som ejendommens vinmager yder stor respekt. Vinmarkerne er tilplantet med moderne Bourgogne-kloner specielt tilpasset Mahanas mikroklima. Resultatet er en Pinot Noir med den klassiske bouquet og smag som vinmagere verden over efterstræber ved arbejdet med den sarte og elegante drue.

Efter en nænsom manuel høst og selektering overføres druerne til nedkølede gæringskar, hvor de udblødes over 4 dage – for at fremhæve mostens kompleksitet og struktur. Gæringen igangsættes herefter naturligt af druernes egne gærceller, som omdanner det naturlige sukkerindhold til alkohol i løbet af små 14 dage. Mosten overføres herefter til tank for at hvile, før mosten føres videre til delvis nye franske barriques. Under hele processen transporteres vinen udelukkende via tyngdekraft, muliggjort af vineriets 4 niveauer


Vi har for tiden følgende vine fra Mahana Estates i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir, Mahana Gravity  Økologisk  
 
Hvide:
· Pinot Gris, Mahana Gravity  Økologisk  
· Sauvignon Blanc  Økologisk  
· Sauvignon Blanc, Mahana Gravity  Økologisk  
 

 
Senest opdateret: 18. juli 2017
La Cappuccina
La Cappuccina
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.