LEVERANDØR I FOKUS

Macán Wines
Rioja, Spanien
Macán WinesMacán WinesMacán Wines
Leverandørinformation

Siden Vega Sicilia, Spaniens mest ikoniske vingård og Benjamin de Rotschild i 2011 proklamerede deres forestående joint-venture i Rioja har alverdens vin-afficionadas ikke haft et roligt øjeblik.
Nu er første årgang af de stærkt rationerede vine frigivet.

Navnet er Macán, navngivet efter den daværende lokalbefolkningen i byen San Vicente de la Sonsierra, hvor vinene laves.

Samarbejdet begyndte for 13 år siden hvor Vega Sicilia og Benjamin de Rothschild købte 40 parceller (75 ha.) med gamle Tempranillo-vinstokke, heraf 90 % ved San Vicente de La Sonsierra i sub-zonen Rioja Alta. Vega Sicilias winemaker Xavier Ausas påbegyndte vinificeringen i 2006 på eksperimental basis, efterfulgt af årgangene 2007 og 2008. 2009 er første kommercielle årgang.

Macán
Alvarez sigter efter at ramme en stil, der ligger mellem de traditionelle old-school lettere strukturerede Rioja-vine og de moderne, mørke frugtoptimerede typer. Ifølge Alvarez bør de traditionelle Rioja-producenter udvikle stilen, mens de moderne orienterede producenter i dag laver for internationale vine, som slet ikke er repræsenterer og respekterer Rioja.

Macán vinene gæres delvist på træfade, delvist på ståltank, hvorefter de lagres 14 måneder på franske barriques, heraf 60 nye fade. Macán er topvinen lavet på de bedste fade, mens Macán Clasico er husets 2. vin lavet på vin fra vingårdens øvrige fade.


Vi har for tiden følgende vine fra Macán Wines i sortiment:

Røde:
· Macán  Hent beskrivelse 
· Macán Clásico  Hent beskrivelse 
 

 
Byron Winery
Byron Winery
Byron blev etableret i 1984 af Ken Brown. Visionen var umiddelbar simpel. At lave spektakulær Chardonnay og Pinot Noir i Santa Barbara County. Spektakulær Chardonnay var umiddelbart inden for rækkevide og formåen. Men Pinot Noir var en helt anden historie...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.