LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Leflaive
Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrig
Domaine LeflaiveDomaine LeflaiveDomaine Leflaive
Leverandørinformation

Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen opdelt i Côtes de Nuits og Côtes de Beaune. I distriktet fremstilles nogle af verdens mest yndede røde og hvide vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay.

Domaine Leflaive
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Det var dog i 1905, at vinhuset rigtigt blev grundlagt af Joseph Leflaive. Han havde arvet 2 ha vinmark af sin fader og sammen med sin gode ven François Virot udviklede han ejendommen til det, vi kender i dag. I 1926 helligede Joseph Leflaive sig vinbruget fuldstændigt, og efter den periode købte han flere vinmarker. Disse vinmarker, Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, har givet huset sit ekstraordinære renommé. Indtil 1933 blev vinen solgt i fade, men lidt efter lidt begyndte Leflaive at fylde på flasker med egen etiket. I 1953 arvede Leflaives 4 børn Domaine Leflaive og videreførte sammen familieforetagendet. De besluttede sig for at sætte flere kræfter ind på salg og markedsføring samt på investeringer i ejendommen. I dag er 30 familiemedlemmer ejere (aktionærer) af ejendommen og firmaet Leflaive. Efter Anne-Claude Leflaives alt for tidlige død i 2015 ledes af firmaet idag af Brice de la Morandiere.

Gamle traditioner og ny teknologi
I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornys hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.

Biodynamisk vinbrug
Størstedelen af de 25 ha vinmarker er i dag dyrket biodynamisk. For eksempel består tilsætningen til vinstokkene og til jorden kun af planter (brændenælder, kamille, egetræ, baldrian, tuja og mælkebøtter), kompost og kiseljord. Fordelene ved biodynamisk vinbrug er, at vinstokken styrker sit forsvar mod sygdomme, samtidig med at dyre- og plantelivet respekteres. Desuden sikres mikroaktiviteten i jorden, hvilket kan forebygge erosion. Kun en jordbund, som er levende, gør det muligt for vinstokken, via druerne, at reflektere den jord, den kommer fra. Vine, som er fremstillet ved biodynamisk brug, er meget følsomme over for temperatursvingninger, stød og transport. Det tilrådes, at de gemmes ved en temperatur mellem 12°-14o, samt at de ikke åbnes kort efter transport o.lign. De unge vine hældes på karaffel 1 time inden åbning og forbliver i en temperatur på 12°-14º.

Behandling af vinene
Vine fra Leflaives biodynamisk vinbrug gemmes således:

Village: fra 3-4 år til 8-10 år
Premier Cru: fra 5-6 år til 15-20 år
Grand Cru: fra 8-10 år til 20-40 år (eller mere for de største årgange)

Leflaive har desuden feriehuset La Maison du Caroubier, som kan lejes - læs mere om det her: www.caroubier.fr


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Leflaive i sortiment:

Hvide:
· Batard Montrachet, Grand Cru  Økologisk Hent beskrivelse 
· Bienvenues Batard Montrachet, Grand Cru  Økologisk Hent beskrivelse 
· Bourgogne Blanc  Økologisk Hent beskrivelse 
· Chevalier Montrachet, Grand Cru  Økologisk Hent beskrivelse 
· Macon Verzé  Økologisk Hent beskrivelse 
· Meursault Sous Le Dos D'Ane  Økologisk Hent beskrivelse 
· Montrachet Grand Cru  Økologisk Hent beskrivelse 
· Puligny Montrachet  Økologisk Hent beskrivelse 
· Puligny Montrachet 1. Cru Les Folatieres  Økologisk Hent beskrivelse 
· Puligny Montrachet, 1. Cru Le Clavoillon  Økologisk Hent beskrivelse 
· Puligny Montrachet, 1. Cru Les Combettes  Økologisk Hent beskrivelse 
· Puligny Montrachet, 1. Cru Les Pucelles  Økologisk Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Pascal Jolivet
Domaine Pascal Jolivet
I 1982 etablerede Jacques Jolivet negociantvirksomheden ”les Grands vins du val de Loire”, som i 1987 overgik til Jacques søn, Pascal Jolivet, der efter en årrække som agent for Champagnehuset Pommery ønskede at starte op i eget navn. I 1990 fik Pascal...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.