LEVERANDØR I FOKUS

De Ladoucette
Puilly Fumé, Loire, Frankrig
De Ladoucette
Leverandørinformation

Loiredalen og -floden strækker sig fra det inderste Frankrig for at udmunde ved Nantes på den franske Atlanterhavskyst. Loire er opdelt i mange områder med store variationer i klima, jordbund og traditioner, men der findes også mange ligheder. Loire kan opdeles i 4 naturlige områder: Det indre Loire, Touraine, Anjou og Muscadet. Hvert af disse områder er igen delt op i en række mindre appellationer med hver deres særpræg.

1787
I 1787 drog Baron Patrick de Ladoucettes forfader - Grev Lafond - igennem Loire for at sælge høsten fra sine vinmarker i Bourgogne og Beaujolais. På sin rejse standsede han i Pouilly, hvor han smagte områdets vin. Han satte så meget pris på den, at han besluttede sig for at blive i området. Grev Lafond købte følgelig et af de største vinslotte - Château du Nozet (som tilhørte Louis XV's uægte datter). Tiden omkring revolutionen blev meget svær, men derefter formåede Lafond at skabe sig et renommé for sin hvide Pouilly Fumé – som i øvrigt blev Napoleons yndlingsvin. Lafonds søn førte vinhuset videre – som hobby, idet han selv var direktør for Frankrigs Nationalbank. I slutningen af 1900tallet blev de tilhørende vinmarker fuldstændig udslettet af Phylloxera, og blev ikke tilfredsstillende genopdyrket før efter 2. Verdenskrig af Baron Patrick de Ladoucettes far.

De Ladoucette
Den største producent og bedste talsmand for kvalitetsvin fra Pouilly er i dag de Ladoucette. Baron Patrick de Ladoucette leder familiedomænet, der bruger tre etiketter: Pouilly Fumé de Ladoucette, Sancerre Comte Lafond og Baron de "L". På Château du Nozet producerer Patrick de Ladoucette mere end 50% af al Pouilly Fumé-vine i Loire. En del kommer fra husets egne vinmarker på 65 ha, men en stor del opkøbes hos andre vinavlere. Pouilly Fumé er fortræffelig, men firmaets særlige, meget kostbare Baron de "L" er af endnu højere standard.

Et af de bedste vinområder
De Ladoucettes vinmarker ligger omkring landsbyen Saint-Andelain, som har nogle af de bedste vimarker i området. Jorden er ler- og sandholdig med lag af kiselsten og mergel. Vinstokkenes alder varierer meget – de er mellem 8 og 55 år gamle alt efter hvilket af de Ladoucettes jordlodder, der er tale om.

Respekt for jordens personlighed
De Ladoucettes mål er at producere den bedste Sauvignon i verden (Sauvignon er i øvrigt den eneste druesort, der dyrkes), alt imens jordbundens personlighed respekteres. Han ønsker samtidig at pleje og bevare det kvalitetsimage, som vinhuset er kendt for.

Nære vinmarker
Vinmarkerne, som ligger nord og vest for ejendommen, ligger ikke mere end 10 km fra produktionsbygningen. Dette sikrer en meget hurtigt transport af druerne fra markerne til produktionen.

Stor smagsoplevelse
Pouilly Fumé er en af Frankrigs store hvide vine, som i flere århundreder har nydt stor anerkendelse. Selv i det 17. og 18. århundrede blev vinen serveret i de bedste (og mest noble) familier i Paris, hvortil vinen blev fragtet via floderne. Sauvignon Blanc druen vokser i små klaser har små tætte, uensartede druer, som er lettere aflange. Frugtkødet bliver fast allerede i starten af september, samtidig med at det ravgule skind får gule og mørke pletter. Disse druer har en særegen duft og smag, som allerede forkynder den exceptionelle vin. Vinen har stor bouquet og er tør og frisk. Nogle år kan alkoholindholdet nå helt op på 14%. Vinen har sin egen meget markante karakter. Pouilly Fumé har en typisk og karakteristisk aroma af gyvel, buksbom, citrusfrugter, rose, hasselnød og kvæde. Den har desuden en udpræget mineralsk smag, lidt à la flint, og det er vinens meget elegante kompleksitet, der har givet den officiel anerkendelse.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra de Ladoucette.


Vi har for tiden følgende vine fra De Ladoucette i sortiment:

Hvide:
· Baron De ”L” Pouilly Fumé  Hent beskrivelse 
· Les Deux Tours  Hent beskrivelse 
· Menetou-Salon, Blanc  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fumé, de Ladoucette  Hent beskrivelse 
· Sancerre, Comte Lafond  Hent beskrivelse 
· Sancerre, Comte Lafond Grande Cuvée  Hent beskrivelse 
· Sancerre, La Poussie  Hent beskrivelse 
· Vouvray, Vigne Blanche Réserve Privée, Marc Brédif  Hent beskrivelse 
 
Mousserende:
· Comtesse Lafond Blanc de Blancs  Hent beskrivelse 
· Comtesse Lafond Brut  Hent beskrivelse 
· Comtesse Lafond Rosé  Hent beskrivelse 
 

 
Weingut Nigl
Weingut Nigl
Kremstal er ca. 2.400 ha vinmarker klemt inde mellem Wachau og Wagram langs Donau floden. Området er inddelt i 3 zoner; først området langs Kremsfloden, hvor jordbunden er klippeholdig, til den dybe loessholdige jord i den østlige del af Krems og sidst de...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.