LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Knipser
Pfalz, Tyskland
Weingut Knipser
Leverandørinformation

Pfalz er tysklands største og i dag måske også mest spændende vinregion. Det er en 80 km lang strækning nord for Alsace i læ af den tyske forlængelse af Vogeserne, Haardt. Ligesom Alsace er det den mest solrige og tørre del af landet og byder på idylliske landsbyer med bindingsværkshuse blandt skønne frugthaver og vinmarker.

Vinhuset Knipser har siden 1850 drevet familievinbrug i det nordlige Pfalz mellem Grünstadt og Bad Dürkheim. I mange år blev vinhøsten drevet som en sidebeskæftigelse til det øvrige land- og jordbrug. 1948 var året hvor Weingut Knipser var blandt landets første vinproducenter, der begyndte at flaskeaftappe vinene. Man begyndte ligeledes i samme forbindelse at markedsføre samt sælge vinene direkte til det private marked såvel som til restaurationsbranchen. Da man nåede til 1970 var omfanget af produktion og salg af vine blevet så omfattende og succesfuldt, at Knipser valgte udelukkende at satse på vinproduktion. Derfor blev hele produktionen omlagt og alle marker beplantet med vinstokke.

De nuværende Knipsere (Volker og Werner) begyndte i 1980’erne at satse på lagring af vinene i små barriques. Samtidig begyndte man at lægge mere vægt på dyrkning af de røde druesorter, som derfor blev beplantet med lokale såvel som internationale sorter (St. Laurent, Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz). Sidenhen er det gået stærkt for familien Knipser. I 1993 blev de ind-lemmet i VDP (Verband der deutschen Prädikatweingüter), i 1996 blev de årets vinproducent i det tyske vintidsskrift ”Der Feinschmecker” og adskillige gange siden har Knipsers røde vine været kåret til tysklands bedste.

I 2003 har Knipser 22 hektarer beplantet med druer. Det svarer til en samlet produktion pr. år på bare 120.000 flasker. Druerne er beplantet på de bedste vinmarker, Laumersheimer Kapellenberg,
-Mandelberg og -Kirschgarten, Grosskarlbacher Burgweg samt Dirmsteiner Mandelpfad. De røde druer er: Spätburgunder, St. Laurent, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Dornfelder, Portugieser, Syrah, Lemberger. De hvide er: Riesling, Chardonnay, Grauburgunder, Weißburgunder, Gelber Orleans, Sauvignon Blanc, Sylvaner, Gewürztraminer, Muskateller.

De røde vine
At Knipser regnes for Tysklands i særklasse bedste rødvinsproducent forstår man udmærket, når man hører Volker og Werner berette om den omhu de lægger i produktionen. Udtydning af drueklaser (vendange verte) samt manuel høst, gerne af flere gange, hører til strategien for, at målsætningen om druer af 1. klasses kvalitet kan nås. Alle druer afstilkes inden gæringen på ståltanke. Derefter følger en tid på træfade, hvor den malolaktiske gæring foregår. Alle Knipsers rødvine lagrer på små barriques, hvoraf op til 100% er nye. Tiden på træfade er mellem 15 – 20 måneder.

De hvide vine
Ligesom med de røde vine, høstes de ”hvide” druer med den størst tænkelige omhyggelighed. De hvide vine gærer alt efter drue og prädikat i enten rustfri ståltanke, store åbne trækar eller på små barriques. Gæringen temperatur-kontrolleres, og kommer derfor aldrig over 20 grader, hvilket giver vine med stor frugtrigdom.

Grand Cru = Grosse Gewächse
Også Knipser har taget imod de nye tyske initiativ om mark klassifikation med kyshånd. Man har dog altid brugt markbetegnelser på vinene, men nu lanceres tre forskellige Riesling Grand Cru’er. Konceptet for de tyske Grosse Gewächse er meget lig det franske, kun de bedste mar-ker eller parceller (lagen) kan tildeles betegnelsen.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Knipser i sortiment:

Røde:
· "Kirschgarten" Grosses Gewächs, Spätburgunder  Hent beskrivelse 
· "Mergelweg" Spätburgunder Auslese Trocken  Hent beskrivelse 
· Blauer Spätburgunder "Holzfassausbau", Trocken  Hent beskrivelse 
· Grosskarlbacher Burgweg, St. Laurent  Hent beskrivelse 
· Im Großen Garten, Großkarlbacher Burgweg, Spätburgunder Auslese Trocken  Hent beskrivelse 
· Syrah  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay "Barriquevergärung", Trocken  Hent beskrivelse 
· Chardonnay & Weissburgunder Spätlese, Trocken  Hent beskrivelse 
· Gelber Orleans Auslese  Hent beskrivelse 
· Groskarlbacher Burgweg Spätburgunder  Hent beskrivelse 
· Himmelsrech, Dirmsteiner Mandelpfad  Hent beskrivelse 
· Im Großen Garten, Großkarlbacher Burgweg, Riesling Spätlese Trocken  Hent beskrivelse 
· Riesling "Halbstück" Auslese, Trocken  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc  Hent beskrivelse 
· Silvaner Kabinett Trocken  Hent beskrivelse 
· Steinbuckel, Laumersheimer Mandelberg  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Clarette Rosé  Hent beskrivelse 
 

 
Voerzio Martini
Voerzio Martini
Det har længe været kendt, at man i Piemonte laver nogle af Italiens bedste vine. Specielt er Langhe-zonen værd at lægge mærke til, og navnene Barolo og Barberesco behøver vel ingen nærmere præsentation. I dette område, og beliggende på de mest optimale p...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.