LEVERANDØR I FOKUS

Hyde de Villaine
Napa Valley, Californien, USA
Hyde de VillaineHyde de VillaineHyde de Villaine
Leverandørinformation

Hyde de Villaine (HdV) er et spændende samarbejde mellem Hyde-familien i Napa Valley og Aubert de Villaine, bedre kendt fra Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne. Partnerskabet forener på bedste vis burgundiske traditioner med vægt på elegance, terroir og balance med Hyde familiens store erfaring og indsigt i Napa AVA Carneros.

Aubert de Villaine er gift med Pamela Fairbanks fra Hyde-familien, hvorved kontaktet mellem Bourgogne og Napa Valley blev skabt.
Aubert de Villaine bidrager en stor og omfattende viden fra sin mangeårige erfaring fra Domaine de la Romaée Conti samt sit egen vinhus Domaine de Villaine i Bouzeron, Côte Châllonaise, Bourgogne.

Larry Hyde kom til Napa Valley for mere end 30 år siden. I 1979 kastede han sig over Carneros og ejendommen der idag hedder Hyde Vineyards. I 2002 blev winemaker Stéphane Vivier ansat. Stéphane kom med fransk baggrund som winemaker i Pommard, Meursault, Chassagne-Montrachet samt New Zealand og Sonoma Coast.

Terroir
Vinene fra Hyde de Villaine laves udelukkende på druer fra ejendommen Hyde Vineyards.
Beliggenheden er AVA Carneros i Napa Valley, hvor druestokkene er plantet på terrasser af
maritime aflejringer og sandet jordbund. Sammenholdt med de kølige vinde i AVA Carneros udsættes vinstokkene løbende for lettere stress hvilket øger stokkenes potentiale. Områdets kølige vinde spiller herudover en vigtig rolle i vækst- og modningsfasen som forlænger høsten til det kølige efterår. Alt i alt forhold der bidrager til perfekt modenhed med høj frugt intensitet og flot balance i druerne. Hyde Vinyard er kilden til nogle af områdets bedste enkeltmarksvine i Carneros, herunder blandt andre Patz & Hall, Paul Hobbs, Ramey, Staglin, Joseph Phelps, DuMol og Robert Mondavi.

Bæredygtig drift
Der arbejdes ud fra strikse økologiske principper i vinmarken. Druestokkene bearbejdes bæredygtigt med minimal indblanding. Hos Hyde de Villaine Wines anses sporadisk sygdom i vinmarken som et sundhedstegn, da det stresser vinstokken til at producere den bedst mulige frugt. Ved endvidere at gå uden om brug af kemi i vinmarken opnåes balance og styrke i vinstokken. Holdiningen er klar - de økologiske principper medfører bedre balance i vinmarken, stærkere vinplanter, heraf bedre frugt og et bedre slutprodukt.

Winemaking
Alle druerne plukkes tidligt om morgenen og sorteres minutiøst i vinmarken inden ankomst til Hyde de Villaine vineriet i Napa. Det topmoderne vineri muliggør blid omgang med druer og most via brug af tyngdeloven frem for mekanisk pumpning af mosten mellem tank og fade.
Efter vinifikationen udvælges kun de bedste træfade til Hyde de Villaine vinene


Vi har for tiden følgende vine fra Hyde de Villaine i sortiment:

Røde:
· Belle Cousine  Hent beskrivelse 
· Californio Syrah  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
 

 
Dominus Estate
Dominus Estate
I 1968 mens den unge Christian Moueix studerede på U. C. Davis i Californien faldt han pladask for det smukke vinområde Napa Valley. Han var ellers godt vandt hjemmefra. Da hjem for Christian Moueix betyder Bordeaux, eller rettere sagt Pomerol (hans famil...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.