LEVERANDØR I FOKUS

Hedges Cellars Winery
Red Mountains, Washington State, USA
Hedges Cellars Winery
Leverandørinformation

I Washington State i det nordvestlige hjørne af USA produceres nogle af landets absolut bedste vine. Her i dette lidt afsides hjørne er udviklingen fra traditionelt landbrug til vinoase sket med en sådan fart, at det selv for amerikanere har været svært at følge med.

Staten Washingtons hovedstad hedder Seattle, og denne by bærer en del af skylden for, at området i USA ofte og helt urimeligt får skyld for at være ”the rainy state”. Det er rigtigt, at det i byen Seattle sjældent er solskin, hvilket skyldes tågen og disen fra Stillehavet. Umiddelbart øst for Seattle ligger dog The Cascade Mountains, der skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde.

Et langt, lunt efterår med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store temperaturspring mellem dag og nat sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Indtil 2001 bestod Washington af 4 godkendte vinområder (AVA): Yakima Valley, Walla Walla Valley, Columbia Valley og Puget Sound region. I 2001 fik området Red Mountains sin egen AVA, begrundet med, at man fra officiel side nu havde anerkendt, at netop dette mindre område nordøst for Yakima Valley har et i vinmæssigt forstand, så gunstigt klima, at det fortjener at stå alene.

Hedges Cellars Winery ligger i Red Mountains, et område, der af mange regnes for det bedste rødvinsområde i Washington State. Området ligger på breddegrad med Côte d’Or i Bourgogne, men det varme og tørre klima og friske vinde gør problemer med frost og råd i vinmarkerne mere teoretiske, end de udgør reelle trusler for vindyrkning. Vinene i dette område opnår intens og dyb farve, koncentrerede aromaer, overraskende rigdom og en forbløffende evne til lagring.

Historien om Hedges går gennem mange lande og kontinenter. Ægteparret Tom og Anne-Marie Hedges startede vingården med familienavnet i 1987. Tom, der er født og opvokset på en gård ikke langt fra det nuværende vingård, mødte den franske kvinde Anne-Marie, oprindeligt fra Champagne, på et studieophold i Mexico.

Succesen blev dog grundlagt gennem en skandinavisk henvendelse, der opfordrede Tom til at producere en vin udelukkende til det svenske marked. I en årrække havde vort svenske broder-folk således eksklusivitet på vinen fra Hedges. Dengang producerede man kun en vin bestående af en blanding af Cabernet Sauvignon og Merlot. Firmaet er vokset i takt med, at Hedges har opkøbt vinmarker i området, og vinene udgør i dag nogle af Washingtons mest elegante vine og nu til glæde for hele verden.

Vingården, der minder om et mindre herredssæde, ligner de europæiske forbilleder og kunne således sagtens have ligget i Anne-Maries hjemland Frankrig. Alle druer er da også af fransk oprindelse. Hovedvægten er lagt på de røde Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Syrah. For godt 10 år siden opkøbte man desuden en lille parcel med Sauvignon Blanc og Chardonnay druer.

Vinene fra Hedges Cellars Winery ligner ikke de ellers så traditionelle amerikanske frugtbomber. Stilen er langt mere afdæmpet, kølig og nærmest sofistikeret. De er alle meget stilrene og elegante vine, man blindt ville gætte på kom fra f.eks. Frankrig eller Italien. Ansvarlig for vinproduktionen er Toms lillebror Pete, der blandt meritterne kan notere, at han har læst agronomi på det i vinkredse så kendte UC Davis universitet i Californien.


Vi har for tiden følgende vine fra Hedges Cellars Winery i sortiment:

Røde:
· Columbia Valley CMS  Hent beskrivelse 
· HIP Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· HIP Merlot  Hent beskrivelse 
· Red Mountain, Les Gosses Vineyard   
 
Hvide:
· Columbia Valley CMS White  Hent beskrivelse 
· HIP Chardonnay  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Red Mountain Fortified Cuvee J. Wesley   
 

 
Senest opdateret: 11. juli 2017
Hedges Cellars Winery
Hedges Cellars Winery
I Washington State i det nordvestlige hjørne af USA produceres nogle af landets absolut bedste vine. Her i dette lidt afsides hjørne er udviklingen fra traditionelt landbrug til vinoase sket med en sådan fart, at det selv for amerikanere har været svært a...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.