LEVERANDØR I FOKUS

Guy Saget
Puilly Fumé, Loire, Frankrig
Guy Saget
Leverandørinformation

Loire-dalen og -floden strækker sig fra det inderste Frankrig for at munde ud ved Nantes på den franske Atlanterhavskyst. Loire er opdelt i mange områder med store variationer i klima, jordbund og traditioner, men der findes også mange ligheder. Loire kan opdeles i 4 naturlige områder: Det indre Loire, Touraine, Anjou og Muscadet. Hvert af disse områder er igen delt op i en række mindre appellationer med hver deres særpræg.

Et succesrigt og veldrevet foretagende
Guy Sagets vinhus har en historie på 8 generationer i området Pouilly sur Loire. De 2 brødre, Jean-Louis og Christian Saget, som nu driver foretagendet, har delt ansvaret mellem sig. Jean-Louis er den administrerende direktør og har samtidig ansvaret for vinfremstillinger. Christian har ansvaret for vinmarkerne og selve vinavlen. De to har meget præcise mål med driften af deres forfædres ejendomme: De søger uafbrudt at forbedre kvaliteten på vinene samt at udvide deres produktsortiment for at imødekomme den konstant stigende efterspørgsel. Netop for at imødekomme denne efterspørgsel har brødrene Saget opkøbt flere gode ejendomme i området. Det er også netop et resultat af deres store succes, at firmaet har udviklet sig til en "négociant" (vinkøbmand). Selvom det nu er blevet et stort og efterspurgt firma, har den oprindelige "vinavlerånd" ikke ændret sig. Brødrene ser stadig sig selv som simple vinavlere med stor kærlighed til deres vinmarker, og de er meget stolte af de vine, de fremstiller.

Guy Saget: Mere end en ejendom
Guy Saget er som "négociant" mere end en ejendom. Firmaet har i løbet af mange år opkøbt nogle gode ejendomme, som nu er ledet fra Guy Saget.

Domaine Guy Saget
Firmaet Guy Saget omfatter vinmarker på 30 ha fordelt på 2 fortræffelige jordstykker. De strækker sig langs Loire-flodens bredder. På højre bred tilbyder markerne de helt ideelle forhold for Sauvignon druerne. Jorden er ler- og sandholdig, hvilket for eksempel smages i den herlige bouquet i vinen Pouilly Fumé Les Loges og i finessen i vinen Pouilly Fumé les Roches. På venstre Loire bred vokser Sauvignon Blanc druen frodigt i den sandede Sancerre jord. Vinen herfra er en blød, rund og balanceret vin med en god frugtsmag. Et eksempel herpå er Sancerre Cuvée Première de Guy Saget.

Domaine des Hauts Boulay
Denne ejendom, grundlagt i 1890, købte brødrene Saget af Regnard familien i 1990. Det er beliggende i Saint-Martin-le-Beau, den vigtigste kommune hvad vinbrug angår i appellationen Montlouis. Vinmarkerne ligger kun 18 km fra Tours i Cher området. Her dyrkes 6 ha Chenin, som bruges i den berømte, fyldige og milde Montlouis vin. Der dyrkes også 1 ha Sauvignon, hvis gennemsnitsalder er 35 år, som danner basen for vine, der egner sig bedst til at blive gemt.

Domaine d'Artois
Domaine d'Artois blev købt i 1988 af Guy Saget. Det ligger ved den højre Loire bred i appellationen Touraine-Mesland. 30 ha er dyrket i en jordbund, som har flere gode egenskaber. Et ler- og kalkholdigt lag fremelsker det bedste i vine som Touraine-Mesland les Gaudrières. Et andet lag af sand og ler er ideelt til lette og frugtagtige vine som Touraine-Mesland Gris.

Domaine Chupin
Napoleon III grundlagde Domaine Chupin, der i dag ejes af Guy Saget. Der dyrkes 70 ha vinmarker af stor kvalitet i Terroir de Champ-sur-Layon en Maine et Loire. Vinene fra dette område er f.eks. Anjou Blanc og Rouge, men værd at nævne er de 16 ha med 70 år gamle vinstokke, hvor druerne giver den fremragende Coteaux-du-Layon.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Guy Saget.


Vi har for tiden følgende vine fra Guy Saget i sortiment:

Hvide:
· Coteaux du Layon, Château Chupin  Hent beskrivelse 
· Muscadet, Château La Perrière, Sèvre et Maine sur lie  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fumé  Hent beskrivelse 
· Quarts de Chaume, Château de la Mulonnière   
· Sancerre  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc, La Petite Perrière  Hent beskrivelse 
· Savennières, Château de la Mulonnière   
· Vouvray  Hent beskrivelse 
 
Mousserende:
· Arnaud Laurent, Touraine, Brut  Hent beskrivelse 
· Cremant de Loire, Cuvée Murano  Hent beskrivelse 
· Cremant de Loire, Domaine d'Artois   
 

 
Bedrock Wine Co.
Bedrock Wine Co.
Bedrock Wine Co. er etableret i 2007 af Morgan Twain-Peterson, søn af Ravenswoods Joel Peterson. Bedrock har på rekordtid ændret status fra “One to watch” til “Must have” blandt skaren af vinelskere, der forsøger at få del i de mikroskopiske allokationer....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.