LEVERANDØR I FOKUS

K.F. Groebe
Rheinhessen, Tyskland
K.F. GroebeK.F. GroebeK.F. Groebe
Leverandørinformation

Rheinhessen ligger forputtet mellem Nahe, Pfalz og Rheingau. Det er ikke bare Tyskalnds største vinområde, men også et af de varmeste med begrænset nedbør. Vinmarkerne mod floden er beskyttet af de omkringliggende træbevoksede bjerge. De senere år har området været centrum for flere producenter, der eksperimentere med økologisk og biodynamisk jordbrug. Vinene i Rheinhessen karakteriseres often som bløde, parfumerede og let fyldige, men ses også i mere elegante med dybde og kompleksitet udover det sædvanlige.

Groebe familiens våbenskjold kan dateres tilbage til 1763 og en del af deres vinmarker kan dateres 250 år tilbage. Vinmarkerne er fordelt over 9 ha. udelukkende på de bedste jorde i Westhofen, hvor anderkendte marker som Kirchspiel, Aulerde og Morstein ligger. Familien ejer topstykker Kirchspiel og Aulerde, hvor vinstokkene er op til 70 år gamle. Markerne er alle tilplantet med de traditionelle druesorter, dog primært Riesling. Weingut Groebe nævnes ofte når der vurderes på de bedste vine i Rheinhessen. Det er i dag Frederic Groebe, der driver vineriet på traditionel vis, med mindst mulig teknisk indblanding. Dyrkningen foregår i praksis økologisk. Her arbejdes kun med gæring i gamle, store træfade i vinkælderen fra det 13 århundrede.


Vi har for tiden følgende vine fra K.F. Groebe i sortiment:

Hvide:
· Gewürztraminer, Westhofener   
· Riesling Aulerde Auslese GL   
· Riesling Kirchspiel GG   
· Riesling Kirchspiel Spätlese GL   
· Riesling Trocken   
· Riesling Trocken, Westhofener   
 

 
Henri Maire
Henri Maire
Juradistriktet, der er beliggende mellem Bourgogne og Schweiz, er et af Frankrigs mindste vindistrikter med kun ca. 1600 hektar vinmarker. Området fik sin appellation i 1937 og rummer i dag nogle af Frankrigs mest spændende og nicheprægede vine. Vinene...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.