LEVERANDØR I FOKUS

Giacomo Grimaldi
Piemonte, Italien
Giacomo GrimaldiGiacomo GrimaldiGiacomo Grimaldi
Leverandørinformation

For foden af de mægtige Alper ligger Italiens mest berømte vinregion Piemonte. I denne nordlige og meget disede egn produceres forførende og elegante Nebbiolovine, der for mange vinelskere repræsenterer nogle af de ypperligste vinoplevelser. De fleste af de røde vine produceres i Alba-zonen og mest kendt er de 2 små byer, Barolo og Barbaresco.

Ferruccio Grimaldi er et af de nyere navne på den piemontesiske stjernehimmel. I 1996 overtog Ferruccio familievingården Az. Giacomo Grimaldi, grundlagt i 1930 af Ernesto Grimaldi, der i sin tid og under sønnen (Giacomo) solgte druerne til det lokale kooperativ. I dag sælges druerne ikke videre til kooperativet - Ferrucio bearbejder selv råmaterialet efter strengeste principper. Kun det bedste er godt nok.

Vingården
Til Grimaldi-ejendommen hører 10 hektar vinmarker fordelt på kommunerne Barolo, Novello og Monforte, heraf 6 hektar Nebbiolo og resten Barbera og Dolcetto. Produktionen er begrænset. Den årlige produktion er på ca. 50.000 flasker fordelt på 7 forskellige vine, heraf på 2 enkeltmarks baroli Le Coste og Sotto Castello di Novello, Barolo (Normale), Barbera d’Alba, Barbera d’Alba Fornacci, Nebbiolo d’Alba Valmaggiore og Dolcetto d’Alba.
Vinene laves på druer fra gamle vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 40 år!

Stilmæssigt ligger Grimaldis vine et stykke fra den gamle traditionelle skole. Ferruccio laver vine med betagende rigdom, fylde og raffinement fra ejendommens gamle vinstokke. Ydermere er Ferruccio fortaler for de økologiske principper, som efterleves i vinmarkerne.

Rising star
Der er ingen tvivl om, at Ferruccio er på vej mod stjernerne med sin portefølje af fabelagtige vine. Vine, der prismæssigt befinder sin i den endog meget fornuftige ende. Giacomo Grimaldi er for længst kommet på den internationale anmelderskares læber, med topratings hos Wine Spectator, Wine Advocate med flere.


Vi har for tiden følgende vine fra Giacomo Grimaldi i sortiment:

Røde:
· Barbera d'Alba Pistin  Hent beskrivelse 
· Barolo  Hent beskrivelse 
· Barolo Le Coste   
· Nebbiolo d'Alba Valmaggiore  Hent beskrivelse 
 

 
Weingut Rudolf Payer
Weingut Rudolf Payer
Østrig er som vinland så småt ved at komme i vælten igen. Glemt er nu de renommeødelæggende vinskadaler fra 80’erne. Det gamle stolte vinland har utvivlsomt fantastiske forudsætninger for at lave nogle af verdens bedste sprøde og tørre hvidvine. De intens...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.