LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Goldatzel
Rheingau, Tyskland
Weingut GoldatzelWeingut GoldatzelWeingut Goldatzel
Leverandørinformation

Blandt Rheingaus upcomming stars finder man i dag familie-vingården Weingut Goldatzel.
Goldatzel laver Rheingauvine, der, qua deres elegante, finessefulde udtryk læner sig op ad Nahe og Mosel stilistisk set. Det er vine med raffinnement, nerve og personlighed.
Ophavet er 12 hektar vinmarker omkring Johannisberg, Winkel og Geisenheim, fordelt på markerne Johannisberger Goldatzel, Johannisberger Vogelsang, Hölle, Winkeler Hasensprung og Geisenheimer Kläuserweg, mens druerne fordeler sig på 80% Riesling, 15% Spätburgunder og 5% andre druer.

Goldatzel
Familiens Groß’ vingård og en af familiens vinmarker bærer i dag navnet Goldatzel på baggrund af en fortælling der fandt sted på vingården mange år tilbage. Historien vil at datteren til en mægtig rigmand i Johannisberg, for mange år siden, holdt af at lege med familiens guldsmykker. Datteren var dog ikke ene om facinationen af guld og glitter. Et åbent vindue og få sekunders distrahering ville, at en skade (Atzel) uopdaget førte smykkerne til en nærliggende rede. En stormfuld efterårsdag blæser reden med indhold ned på vinmarken (der i dag hedder “Goldatzel), og rigmanden genfinder sine smykker. Siden den dag har skaden haft tilnavnet “Goldatzel”.

Winemaker Johannes Groß
Vinene laves i dag af sønnen, Johannes Groß, der er uddannet på Geisenheim Universitet, flankeret af forældrene Gerd og Andrea Groß (tidligere Klein). Andrea Kleins familie har dyrket vin i Rheingau siden 1600 tallet. Det var dog først omkring 2. verdenskrig, at Goldatzel blev etableret og ligeledes i de efterfølgende år, at Andrea Klein mødte Gerd Groß. Johannes er ud af en søskende flok på 4 den eneste involveret i familiens vingård. Det stod tidligt klart, at Johannes havde en særlig interesse for familiens vingård. Efter grundskolen startede Johannes i praktik som winemaker hos Schloss Johannisberg, hvor han havde et stærkt inspirerende samarbejde med kældermesteren Heinrich, der tog Johannes under sine vinger og viste ham vinens mangfoldighed. Efter forskellige kælderophold på vingårde i Italien, Tyskland og slutteligt New Zealand vendte Johannes hjem til Goldatzel i Rheingau.

Tro og tilgang hos Goldatzel
Hos Goldatzel bearbejdes vinmarkerne intenst og med største omhu. Familien Groß tror ikke på principperne om, at en vinmark skal stresses for at yde sit bedste, derimod siger erfaringen dem det modsatte. Markerne komposteres med mellemrum, hvorved jorden revitaliseres og styrkes i optagelsen af næring og samtidig bliver mere tørkeresistent.

Hos Goldatzel er vinenes transparens og autencitet to vigtige nøgleord. Vinene skal udtrykke oprindelse, årgang og ikke mindst vinmagerens stil og intentioner. Goldatzel skal ikke blot smage af Riesling eller Spätburgunder! Vinene skal også udtrykke den eksakte oprindelse, det være sig Johannisberger Goldatzel, Johannisberger Vogelsang, Hölle, Winkeler Hasensprung eller Geisenheimer Kläuserweg.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Goldatzel i sortiment:

Hvide:
· Riesling Feinherb Johannisberger Vogelsang  Hent beskrivelse 
· Spätburgunder Spätlese Trocken  Hent beskrivelse 
· Spätburgunder Spätlese Trocken Bested Fass  Hent beskrivelse 
 

 
Sattlerhof
Sattlerhof
Sattlerhof beliggende i Südsteiermark i det sydlige Gamlitz leverer, i følge Stephen Reinhardt fra Wineadvocate.com, nogle af Østrigs fineste hvidvine på Sauvignon Blanc og Chardonnay (Morillon). Vingården, der også høster de maksimale 5 stjerner i vingui...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.