LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Font de Michelle
Chateauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrig
Domaine Font de Michelle
Leverandørinformation

Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene. Rhône i syd er en af Frankrigs rigeste og mest varierede regioner. Regionens hjerte her er det velkendte Châteauneuf-du-Pape.

Områdets oprindelse
I 1305 bosatte Pave Clément V sig i Avignon for at undgå Italiens krig og kaos. Hans efterfølger, Johannes XXII, opførte et mindre slot – Châteauneuf-du-Pape – 15 km nord for Avignon, og i 1318 beplantede han de første vinmarker. Som årene gik blev produktionen mere og mere vigtig, og Châteauneuf-du-Pape vinene skabte sig et renommé hen omkring det 18. århundrede. I 1929 blev dette renommé slået helt fast, da Châteauneuf-du-Pape blev ophøjet til et "appellation d'origine" område. Reglerne for vindyrkning og -fremstilling, de 13 druesorter, sortering af høst osv. blev herefter strengere.

Et unikt vinområde
Châteauneuf-du-Pape strækker sig over Châteauneuf-du-Pape-kommunen og ind i kommunerne Bédarrides, Coourthézon, Orange og Sorgues. Jordbunden består bl.a. af alpinkvarts, lag af sand og rødler og er ideelt beliggende i terrasser, plateauer eller på skråninger. Desuden er klimaet optimalt takket være Mistralen.

Domaine Font de Michelle
Ejendommen er beliggende på sydøstsiden i appellationen Châteauneuf-du-Pape, og blev grundlagt af Etienne Gonnet i 1950. Det har dog en historie, der går tilbage til før det 18. århundrede, og blev ligesom mange andre ejendomme kraftigt berørt af Phylloxera i slutningen af nittenhundredetallet. I mellemkrigstiden blev der plantet nogle parceller med vinstokke, men ejendommen tog først rigtig form med Etienne Gonnets overtagelse.

Exceptionelle vinmarker
Vinmarkerne er perfekt beliggende, og nyder godt af de mange solskinstimer. Sydøstsiden af appellationen er rent faktisk anerkendt som en af de bedste. Jordbunden er ler- og kalkholdig, delvist dækket af et tykt lag af småsten, hvilket er karakteristisk for appellationen. Alt i alt giver markerne nogle store rødvine med karakter. De er kraftige og med stor elegance, og helt sikkert vine, der kan gemmes. Hvidvinen er tør med megen aroma og elegance.

Druesorterne

Rødvin:
Cinsault for elegance
Grenache Noir for at give en kraftig og karakteristisk vin
Syrah for fylden og aromaen af rød frugt og krydderier
Mourvèdre giver tannin og forlænger levetiden
Terret Noir og Counoise kompletterer vinen med deres individuelle strejf.

Hvidvin:
Grenache Blanc for sin karakter og den "fedme" den tilfører vinen
Bourboulenc for frugtsmagen og flygtigheden
Clairette og Roussanne for friskhed og elegance.

Håndplukning og nye egetræsfade
Høsten foregår udelukkende ved håndplukning, og inden gæring sorteres druerne manuelt, således at enhver rådden eller umoden drue bliver sorteret fra. Gæringen varer 18 til 20 dage, og finder sted ved kontrollerede temperaturer på omkring de 30o. Denne temperatur er ideel for at tilføre vinen et maksimum af aroma, farve og tannin. Vinen lagres derefter på egetræsfade, hvoraf en del af lagringen foregår på nye egetræsfade.

Châteauneuf-du-Pape

Rød:
I de første år spænder aromaen fra røde frugter (kirsebær, brombær) til det mere krydrede (kanel, peber, lakrids) for senere – efter 5-6 år – at blive komplet med animalske og planteagtige aromaer (læder, timian, rosmarin). Når vinen er moden – mellem 6 og 9 år – har den en meget kompleks aroma. Bedst efter 10-15 år, alt efter årgang.

Hvid:
Vinen er meget delikat i de første år (aroma: hvide blomster og eksotisk frugt). Efter 4 års modning får den en aroma af voks, honning og lind. Nydes efter 3 år, bedst mellem 5-6 år.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Domaine Font de Michelle


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Font de Michelle i sortiment:

Røde:
· Châteauneuf-du-Pape Cuvee Etienne Gonnet Rouge  Hent beskrivelse 
· Châteauneuf-du-Pape Rouge  Hent beskrivelse 
· La Font du Vent, Les Promesses  Hent beskrivelse 
· La Font du Vent, Notre Passion  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Châteauneuf-du-Pape Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 17. april 2013
Miraval
Miraval
Distriktet Provence dækker et samlet areal på ca. 3.500 hektarer og strækker sig fra Durance floden i nord til Middelhavet i syd. Mod vest afgrænses området af Rhônedalen og mod øst af Sainte Victoire bjerget. Der er flere anerkendte appellationer i områd...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.