LEVERANDØR I FOKUS

Fonseca Guimaraens
Douro, Portugal
Fonseca Guimaraens
Leverandørinformation

Produktionen af portvin begyndte i den øvre del af Douro-dalen, som er det ældste afgrænsede vinområde i Europa. Det er i denne barske og bjergrige region, at de unikke portvinsdruer dyrkes og omdannes til vin. Men det er Oporto, den historiske by ved mundingen af Dourofloden, der har lagt navn til Portvinen. Det er her, at portvinen lagres på flaske eller på fade i portvinshusenes kølige kældre til de er modne.

Der er ikke noget andet portvinshus, hvor traditionerne og viden omkring fremstilling af portvin er gået i arv igennem så mange generationer som hos Fonseca Guimaraens, hvor vinen er blevet produceret af den samme familie, siden portvinshuset blev grundlagt i 1822.

Det var i dette år, at Manoel Pedro Guimaraens, en velstående købmand, købte det gamle handelsfirma af Fonseca, Moteiro & Co.. Da Fonseca solgte sine aktier i firmaet, krævede han, at firmaet skulle beholde navnet Fonseca som dets mærke. Denne betingelse er blevet respekteret lige siden af hele seks generationer i Guimaraens-familien, og navnet Fonseca er i dag ét af de mest respekterede portvinsmærker.

De første år var turbulente, og Manoel Pedro Guimaraens' passion var ikke kun vin, men også politik. Han var en glødende liberal fortaler, og hans åbenhjertige overbevisninger tvang ham til at forlade landet i 1834 skjult i en tom portvinstønde. Han blev smuglet ombord på et skib med retning mod England. Her slog han sig ned, og firmaets hovedkvarter forblev i London i over hundrede år.

Firmaet voksede igennem årene og opbyggede et misundelsesværdiget ry som producent af årgangsportvin, samtidig med at firmaet opkøbte adskillige vingårde. Dette er nøglen til Fonseca's filosofi og succes: Fonseca er én blandt en meget lille håndfuld af portvinshuse, der laver deres bedste vin på druer, der er dyrket på deres egne vingårde.
På Quinta do Cruzeiro, Quinta do Santo António og på det berømte Quinta do Panascal er deres metoder i dag baseret på en kombination af tradition og fornyelse. Firmaet er pioner indenfor biologisk vitikultur og ny teknologi til produktionen. Imidlertid bliver visse traditioner, som at træde druerne på gammeldags maner, holdt i hævd, da denne metode stadig er den mest effektive.

Fonseca Guimaraens er specialist indenfor sit område og er især kendt for sine årgangsportvine, Late Bottled Vintage, deres Tawnies og deres uforlignelige Reserve Blend og Bin 27. James Suckling, forfatter af bogen Vintage Port (årgangsportvin), skrev, at "Fonseca er Kongen blandt portvinshuse. De producerer den bedste årgangsportvin med meget få undtagelser. Klassikere såsom Fonseca 1997, 1948 og 1927... hører til de mest eftertragtede vine blandt portvinselskere". Robert Parker karakteriserede Fonseca's stil således". Det er den mest eksotiske og mest komplekse portvin… Med dens overdådige og forførende karakter kunne man fristes til at kalde den for "Pomerolen" blandt årgangsportvine".

Lidt om lagring af portvine
Efter at der er blevet tilsat brandy til portvinen, er det selve lagringen, der giver de forskellige typer portvin. Der er tale om to hovedtyper: flaskelagring og fadlagring. Årgangsportvinen den klassiske Fonseca, Fonseca Guimaraens og Quinta do Panascal lagrer kun de første to år på store træfade før de tappes på flaske. Derefter udvikles deres uforlignelig karakter stille og roligt i flasken.

Late Bottled vintage og Bin 27 lagres i de samme store fade hele "lagringstiden" igennem, hvorved vinene beholder deres store og frugtrige smag og udvikler kraft og kompleksitet. Den kan drikkes så snart den er tappet på flaske. Tawny Port er fuldstændig anderledes i sin stil. Den er også "trælagret", men på små fade. Den større kontakt med egetræ giver en skøn rosin- og nøddeagtig smag og en flot ravgylden farve.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Fonseca Guimaraens.


Vi har for tiden følgende vine fra Fonseca Guimaraens i sortiment:

Portvin:
· Terra Prima, Organic Reserve Port  Økologisk Hent beskrivelse 
· 10 Years Tawny  Hent beskrivelse 
· 20 Years Tawny  Hent beskrivelse 
· 40 Years Tawny  Hent beskrivelse 
· Bin No 27 - Premium Ruby  Hent beskrivelse 
· Guimaraens Vintage Port  Hent beskrivelse 
· LBV  Hent beskrivelse 
· Quinta do Panascal  Hent beskrivelse 
· Ruby Port  Hent beskrivelse 
· Siroco Port - Extra Dry White  Hent beskrivelse 
· Tawny Port  Hent beskrivelse 
· Vintage Port  Hent beskrivelse 
 

 
Château de Beaulon
Château de Beaulon
I de to vestfranske departementer Charentes og Charentes Maritime produceres verdens mest efterspurgte brændevin. Kun vine lavet på druer dyrket i 6 små underdistrikter har ret til senere, efter destillation og lagring, at blive tappet på flaske med Cogna...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.