LEVERANDØR I FOKUS

Emrich Schönleber
Nahe, Tyskland
Emrich SchönleberEmrich SchönleberEmrich Schönleber
Leverandørinformation

Nahe ligger syd for Mosel og nord for Pfalz. Det er et af de mindste, men mest varierede vinområder i Tyskland. Vinmarkerne ligger som oftes nær Nahe-flodens og dens biflods bredder og klimaet er mildt med begrænset frost. Jordbunden her er så forskelligartet at diversiteten i vinen stil kan blive stor, på trods af, at der kun dyrkes få druer. Fra stejle skråninger med vulkansk og/eller klipperig undergrund til den røde ler- og skifferholdige over den flade sandholdige loam.

Siden midten af det 18. århundrede familien Emrich beskæftiget sig med vinproduktion i den vestlige del af Nahe omkring hjembyen Monzingen. Allerede i 1815 blev deres berømte Monzinger nævnt i kilder, der omtaler den som en særlig nydelse. Dog var det først fra 1965 at familiens gård blev helt og holdent en vingård under Wilhelm Schönleber og senere hans søn Werner, der øgede markarealet fra 2 til 10 ha. I 1994 blev de medlemmer af det prestigefyldte VDP og ligger i toppen af tyske vinerier. I dag dyrkes der vin på små 20 ha., hvoraf de 11 ha er klassificeret som Grosse Lage (Grand Cru) og 4 ha som Erste Lage (premier cru). Vingården ledes af næste generation som består af Frank Schönleber og hans kone Anja, der fortsætter under filosofien om at "Vinen udvikler sig frit, som den vil", "Den skal skabe drikkeglæde", og "Være autentisk og afspelje sin herkomst". I 2015 anerkendte Robert Parker Emrich-Schönleber med titlen "Best dry German white wine of the year" og året efter fulgte Suckling trop med "Best Spätlese of 2016".


Vi har for tiden følgende vine fra Emrich Schönleber i sortiment:

Hvide:
· Frühlingsplätzchen Riesling GG   
· Frühtau Monzinger Riesling Trocken   
· Halenberg Riesling GG   
· Monzinger Halenberg Riesling R   
· Monzinger Riesling Kabinett   
· Riesling Trocken   
· Riesling Trocken Mineral   
· Rivaner Trocken   
 

 
Etter
Etter
Zuger Etters eau de vie produkter er blandt de mest elegante flasker man kan forestille i sit digestif udvalg. Det er imidlertid ikke kun emballagen der er indbydende. Frugtbærndevinene fra Zuger Etter er fantastisk flotte produkter fra hjertet af Schweiz...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.