LEVERANDØR I FOKUS

El Maestro Sierra
Jerez, Spanien
El Maestro Sierra
Leverandørinformation

Spaniens mest undervurderede vin, sherry, kommer fra området Jerez, nærmere betegnet vinmarkerne mellem byerne Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda og Puerto de Santa María i provinsen Cádiz i Andalusien.

Sherryhuset El Maestro tilhører i dag eliten i Jerez og høster mange anmelderroser for deres forskellige sherrytyper, herunder i særdeleshed for deres meget gamle og sjældne Oloroso’er, som er i den absolutte superliga!

El Maestro Sierra blev grundlagt i 1832 af Jose Antonio Sierra, som tidligere havde været beskæftiget som bødker og leveret fade til de store Sherryhuse. Med opførslen af et lille vineri var ambitionerne tårnhøje! – Ønsket var at producere de bedste sherryer i området.
Opstarten var dog lang fra problemfri, Jose Antonio mødte nemlig kraftig modstand fra branchens adelige, som ikke brød sig om nye konkurrenter. Efter en debut med megen modstand i branchen lykkedes det dog Antonio at slå igennem og markere sig som et af de ypperste navne i regionen.

Unik beliggenhed
El Maestro Sierra nyder godt af en fænomenal beliggenhed i Jerez tæt på Atlanterhavet, hvilket gør, at den alt afgørende ”flor” er tilstede året rundt. ”Flor en fleur”, som det hedder, er en kultur af mikroorganismer, der oversat betyder ”slør af blomster”. Florlaget holder skadelige bakterier væk fra vinen og tillader samtidig kun en begrænset oxidering, hvorved sherryen bevarer sin friskhed.

Som en yderligere kvalitetsparameter har El Maestro Sierra gennem mere end en menneskealder opkøbt druer fra en stabil kreds af kvalitetsproducenter, alle ejere af de ældste og bedste parceller i Jerez. Et forhold, som har sikret virksomheden stabile leverancer af prima kvalitet gennem mange år.

Ekstremt gamle soleraer
El Maestro Sierra ledes i dag af Pilar Pla Pechovierto, hvis afdøde mand stammede fra Sierra familien. Pechovierto valgte, efter mandens ønske, at videreføre El Maestro Sierra, som i dag huser nogle af nogle af de ældste sherryer i området. Vineriet har i dag Soleraer (lagringssystem bestående af flere rækker fade oven på hinanden) på over 60 år og i nogle tilfælde op til 100 år gamle! Sherryens ekstremt høje alder gør, at huset i dag lancerer nogle yderst intense og komplekse lagrede sherryer, heri blandt husets Oloroso 1/14, Oloroso Extra Viejo 1/7 og Amontillado 1830.

Den fungerende kældermester ”Capataz”, Juan Clavijo, har i mere end 50 år været ansvarlig for fadlagringen af husets vine. Han bestemmer med andre ord vinenes endelige type, Fino, Oloroso, Amontillado etc. Den livslange ansættelse gør, at han om nogen kender til Sierra Maestros sande skat af ædel vin.

Stjernestatus i branchen
Som et levn fra El Maestro Sierras svære debut samt en allegori på den hårde medfart fra konkurrenterne er der på Maestro Sierras sherryetiketter i dag afbilledet en traditionel engelsk rævejagt, hvor adelen på klassisk vis jager ræven (Maestro Sierra) – En jagt, der for længst er forstummet grundet den brede respekt blandt konkurrenterne!


Vi har for tiden følgende vine fra El Maestro Sierra i sortiment:

Dessertvin:
· Pedro Ximénez Viejisimo  Hent beskrivelse 
 
 
· Amontillado  Hent beskrivelse 
· Amoroso  Hent beskrivelse 
· Cream Sherry  Hent beskrivelse 
· Fino  Hent beskrivelse 
· Oloroso  Hent beskrivelse 
· Oloroso 1/14  Hent beskrivelse 
· Oloroso 1/7 VORS  Hent beskrivelse 
· Pedro Ximénez  Hent beskrivelse 
 

 
Hacienda Monasterio
Hacienda Monasterio
Vi skal frem til slutningen af 1800 tallet for at finde det, der kan betragtes som Ribera del Dueros mere strukturerede vinmæssige tilblivelse, og først i 1982 erhvervede man Denominacion de Origen, også kaldet DO - en betegnelse anvendt for regioner inde...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.