LEVERANDØR I FOKUS

Dominio de Eguren
Vitoria, Spanien
Dominio de Eguren
Leverandørinformation

Siden 1870 har Eguren familien lavet vin. Erfaringerne er således gået fra generation til generation, og huset laver nogle af de bedste vine i Rioja og Toro. Sierra Cantabria ligger ved foden af bjerget Sierra de Cantabria (deraf navnet) i landsbyen San Vicente de la Sonsierra, som er en lille by med lange traditioner inden for fremstilling af fine og gode vine. Egurens nyerhvervelse er ejendommen Vega de Toro i Toro. Vinene herfra, Numanthia og Termanthia er blandt Spaniens bedste vine.

Organisk dyrkning
Markerne, som er ler- og kalkholdig, er plantet med en tæthed på 3.000 - 4.500 vinstokke pr. ha. 95 ha af de i alt 100 ha er plantet med "røde" druer (98% Tempranillo, 2% Garnache), og 5 ha er plantet med "hvide" druer (50% Viura-Macabeo, 50% Malvasia). Markerne dyrkes udelukkende med organisk gødning.

Bæredygtigt vinbrug
Dominio de Eguren gør meget ud af udvælgelsen af druerne - og kun de bedste indgår i den magiske forvandling til vin. Desuden dyrkes markerne efter økologiske principper, hvilket opretholder den naturlige balance i økosystemet og vidner om et bæredygtigt vinbrug og ikke mindst en ansvarsfuld og bæredygtig holdning. Kvalitet betyder alt for familien Eguren, hvilket deres vine selvfølgelig er det bedste eksempel på.

Fra marker uden for de demarkerede (D.O) zoner, producerer Eguren flere fantastiske vine. Alle vinene bemærker sig hver i sær ved at være væsentligt billigere end andre D.O. vine. De røde vine (Estratego Real, Protocolo og Epico) produceres på den ædle Tempranillo-drue der også uden for Rioja, Ribera del Duero og Toro giver meget velsmagende vine. Den hvide Protocolo er baseret på verdens mest beplantede drue Airén (90%), derudover er tilsat 10% af en anden lokal spansk variant Macabeo.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Dominio de Eguren.


Vi har for tiden følgende vine fra Dominio de Eguren i sortiment:

Røde:
· Codice  Hent beskrivelse 
· Epico Tempranillo, Viño de la Tierra Manchuela  Hent beskrivelse 
· Protocolo Tinto, Viño de Mesa Vitoria  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Protocolo Blanco, Viño de Mesa Vitoria  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Protocolo Rosado  Hent beskrivelse 
 

 
Pintia
Pintia
Duero-floden har sit udspring midt i Spanien på højsletten Castilla Y Leon. På sin vej til udmunding ved Oporto, efter at den har skiftet navn til Douro ved grænsen til Portugal, gennemløber den 3 af Spaniens mest spændende vindistrikter. Ribera del Duero...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.