LEVERANDØR I FOKUS

Ecker-Eckhof
Wagram, Østrig
Ecker-Eckhof
Leverandørinformation

Det familieejede vinhus Ecker-Eckhof finder man i den idylliske landsby Mitterstockstall i vinområdet Wagram. Ecker-Eckhof har været i Bernhard Eckers kyndige hænder siden 2005, assisteret af konen Elisabeth samt forældrene Johann og Marianne. Men familien har lavet vin i området siden 1604, hvortil den tidligste historik kan spores. Siden 2004 har Bernhard været formand for Wagramer Selection, den næstældste vinorganisation i Østrig.

Ecker er i dag godt repræsenteret i såvel Østrig som i udlandet med en lang række spændende vine lavet på områdets klassiske druer, herunder deres specialitet , hvidvinen, Roter Veltliner.
Hos Ecker er naturen i centrum. Vinen laves med mindst mulig intervention for at opnå autencitet, nerve og ikke mindst terroirpræg.

Wagram
I 2007 Skiftede vinområdet navn fra “Danubia” til nuværende Wagram. Wagram kommer af “Wogenrain” og beskriver et plateau der stræker sig over 30 kilometer på vestre bred af Donau-floden. Et dybt lag løss (lerjord) fra istiden har formet et landskab af fossiler og mineraler, hvilket er årsagen til vinenes autentiske karakter. I dette område finder man ca. 2500 hektar vinmarker opdelt i forskellige zoner: Det “rigtige” Wagram finder man omkring den nordlige del af Donau -floden og øst for Kamptal, mens de små landsbyer Tullnerfeld og Klosterneuburg ligger syd for Donau-floden.
Klimaet i den nordlige del (Wagram, hvor Ecker holder til) leverer gode betingelser for produktion af fyldige, aromatiske vine. I særdeleshed Grüner Veltliner modner perfekt; vine med fyldig, krydret karakter. Mens den lokale Roter Veltliner, der ikke er i familie med Grüner Veltliner, leverer friske, intense hvidvine med karakter og flot lagringspotentiale, grundet naturlig høj frugtsyre.

Terroir
Eckers vinmarker er beliggende inden for en radius af ca. 8 kilometer, fordelt på ca. 30 forskellige parceller ved Kirchberg, Rubbersthal og Grossweikersdorf.


Vi har for tiden følgende vine fra Ecker-Eckhof i sortiment:

Røde:
· Zweigelt Brilliant   
 
Hvide:
· Grüner Veltliner Von Stockstal  Hent beskrivelse 
· Riesling  Hent beskrivelse 
· Roter Veltliner  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine de Bila-Haut
Domaine de Bila-Haut
Navnet Roussillon er bedst (hvis overhovedet) kendt som efterslæbet til naboen Languedoc i Languedoc-Roussillon. Der er ikke desto mindre god grund til i fremtiden at tage det lille sydfranske Roussillonområde endog meget seriøst og se på vinene herfra so...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.