LEVERANDØR I FOKUS

Kloster Eberbach
Rheingau, Tyskland
Kloster Eberbach
Leverandørinformation

Den hessiske stat ejer og driver i dag Tysklands absolut største produktion af vin fordelt på forskellige domainer primært beliggende på parceller langs Rheingausfloden, alle under navnet Hessische Staatsweingüter Kloster Eberbach. Kloster Eberbach er verdensberømt for ikke mindst den flotte portefølje af vine fra de forskellige byer og parceller, men i høj grad også for den årligt tilbagevendende vinauktion, hvor priserne kan svinge sig op i det næsten utænkelige. I 1985 blev der eksempelvis solgt en Steinberger Trockenbeerenauslese årgang 1893 til den nette sum af 22.000 DM, næsten 90.000 dkr. Denne rekord blev dog slået året efter, hvor en Neroberger Riesling Trockenbeerenauslese 1893 gik for hammerslag på ca. 138.000 dkr.

Kloster Eberbach har gennem tiderne haft umådelig stor betydning for vinproduktionen i Tyskland. Klosteret blev grundlagt af augustinermunkene i 1116, men allerede i 1136 overtaget af cistercienserne udsendt af Bernhardt de Claivaux. Klosteret havde et meget enkelt regelsæt: ”Ore et Laborum”, hvilket betød bed og arbejd. Som resultat af denne levevis blev der i løbet af kun 40 år etableret ikke mindre end 200 mindre klostre langs Rhinen mellem Worms og Köln. Kloster Eberbach blev derfor verdens største vingård, der omkring år 1500 rådede over 10.000 ha. vinmarker fordelt på 200 vingårde.

I dag råder Kloster Eberbach over ca. 200 ha vinmarker fordelt på 6 ejendomme med tilhørende 3 vinerier. Ejendommene med tilhørende marker fordeler sig i byerne Assmanshausen, Rüdesheim, Steinberg, Rauenthal og Hochheim samt Bensheim i det sydlige Frankfurt. Kloster Eberbach er således Tysklands største vinproducent med fremragende vinmarker og en bred vifte af forskellige vine gående fra de knastørre tørre hvide, mod senthøstede botrytiserede søde til elegante rødvine på Pinot Noir.


Vi har for tiden følgende vine fra Kloster Eberbach i sortiment:

Hvide:
· Riesling Edition  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 18. april 2013
Hedges Cellars Winery
Hedges Cellars Winery
I Washington State i det nordvestlige hjørne af USA produceres nogle af landets absolut bedste vine. Her i dette lidt afsides hjørne er udviklingen fra traditionelt landbrug til vinoase sket med en sådan fart, at det selv for amerikanere har været svært a...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.