LEVERANDØR I FOKUS

Domaine de la Romanée Conti
Côte de Nuits, Bourgogne, Frankrig
Domaine de la Romanée ContiDomaine de la Romanée ContiDomaine de la Romanée Conti
Leverandørinformation

Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen opdelt i Côtes de Nuits og Côtes de Beaune. I distriktet fremstilles nogle af verdens mest yndede røde og hvide vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay.

Det mest berømte vinhus i Bourgogne
Vinen Romanée-Conti er den mest sjældne, den dyreste og nok den bedste vin i verden. Vinmarken er lille, kun 1,81 ha, og er dermed en af de mindste appellationer i Frankrig. Udbyttet pr. ha er kun ca. 22 hl, hvilket svarer til en årlig produktion på mindre end 5.000 flasker. Smagen er himmelsk, vinen er den reneste, den mest aristokratiske og det mest intense eksempel på Pinot Noir.

Domaine de la Romanée-Conti
Domaine de la Romanée-Conti, som vi kender det i dag, blev skabt af Jacques-Marie Duvault-Blochet. Selve hovedsektionen af ejedommen har en historie, som går mere end 8 århundreder og 9 ejere tilbage. I det 12. århundrede var ejendommen ejet af den lokale familie Vergy. I 1631 blev den solgt til M. Croonembourg, som ændrede navnet til Romanée og skabte husets gode renommé. I 1760 blev huset solgt til en af kongens slægtninge – Louis-François de Bourbon – Prinsen af Conti. Han tilføjede sit navn til La Romanée, og huset har heddet la Romanée-Conti lige siden. Prinsen måtte emigrere under den Franske Revolution, hvorefter huset blev solgt som offentligt eje i 1793. Indtil 1869 skiftede det ejere nogle gange, hvor M. Duvault-Blochet købte det, og grundlagde det meste af det, som vi i dag kender. Det var bl.a. ham, der købte dele i Richebourg og i de to Echézeaux marker. I dag ledes Domaine de la Romanée-Conti af Aubert de Villaine og Henri Roch. De Villaines far og Rochs morfar købte ejendommmen i 1942.

Ideelle marker
Domaine de la Romanée-Conti ejer vinmarkerne – la Romanée-Conti og la Tâche - som "Monopole", hvilket vil sige, at de er eneejere af disse marker. Desuden har huset dele i Richebourg, Grands Echézeaux, Echézeaux og Romanée-St.-Vivant, samt en lille del i le Montrachet. Markerne ligger ideelt. De får den rette sol i et veldrænet terræn. Jordbunden består hovedsageligt af jernrig kalksten på et lag af mergel, klippestykker og småsten. Markerne ligger omkring 250-300 m over havets overflade.

Biologisk vinbrug og håndplukkede druer
Vinbruget i Domaine de la Romanée-Conti er overvejende biologisk, hvilket betyder, at man ikke bruger nogen form for kunstig gødning eller behandling i markerne. Formålet er at skabe en naturlig balance i jorden, således at den kan bidrage til vinstokkenes styrke. Afskaffelsen af alt andet end lige netop det strengt nødvendige i vinbruget, en meget selektiv udvælgelse af de bedste stokke samt en meget streng beskæring gør, at høstudbyttet bliver meget lavt i forhold til andre vinhuse. Alle druer håndplukkes under en høst, der går i gang mindst 1 uge – men ofte 14 dage – efter alle andre er startet. Før høsten har man haft en passage de nettoyage (udrensningspassage), hvor ejendommens kompetente personale arbejder sig gennem rækkerne og klipper alle drueklaser fra, der er under standard. Efter høst sorteres druerne endnu engang manuelt, for at slippe af med de druer, der enten er rådne eller ikke er modne.
Vinen modnes i helt nye egetræsfade fra François Frères i Saint-Romain, hvis træ hovedsageligt kommer fra Vosges skovene. Den lagres i 16 til 18 måneder, hvorefter den tappes på flaske. Som det fremgår er det yderst fremragende vine, som kommer fra Domaine de la Romanée-Conti. De to Echézeaux vine er kraftige vine – vellagrede – med god frugtsmag. Romanée-St.-Vivant vinen er let, blød og elegant – Echézeaux vinenes feminine modstykke. Richebourg er en stor vin, den er kraftig og vellagret og holder i lang tid. La Tâche har en klassisk smag, den er koncentreret og dyb, har en god frugtsmag og er fløjlsblød. Endelig er Romanée-Conti vinen en særdeles harmonisk og rig vin. Et mesterværk. Den er koncentreret, har stor finesse og er silkeblød. Den berømte, rigtige og rene smag af Pinot Noir skinner virkelig igennem.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Domaine de la Romanée-Conti.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine de la Romanée Conti i sortiment:

Røde:
· Échézeaux   
· Grands Échézeaux   
· La Tâche   
· Richebourg   
· Romanée St. Vivant   
· Romanée-Conti   
 
Hvide:
· Montrachet   
 

 
Billaud-Simon
Billaud-Simon
Domaine Faiveley opkøbte i 2014 Domaine Billaud-Simon i Chablis - Et af Chablis’ toneangivende domæner med en lang, solid historik tilbage til 1815. Til vingården hører ca. 20 ha. premium parceller fordelt på 4 Grand Cruer og 4 1. Cru marker. Grand Cru...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.