LEVERANDØR I FOKUS

Domaine de l’Herré
Côtes de Gascogne, Frankrig
Domaine de l’HerréDomaine de l’HerréDomaine de l’Herré
Leverandørinformation

Gascogneområdet er beliggende i Sydvestfrankrig mellem Bordeaux i nord og Pyrenæerne mod syd. I Gascogne bruges betegnelsen“douceur de vivre” (livets sødme) ikke ubegrundet. Udtrykket henviser til områdets mange gastronomiske fristelser som eksempelvis foie gras, sveskerne fra Agen, områdets vildt men mest af alt for Armagnacen - den lokale pendent til Cognac.

Cascogne området, syd for Landes-regionen for foden af Pyrenæerne, dækkes af ca. 20.000 hektarer vinstokke plantet på lerholdige og soleksponerede skråninger.

Domaine de l’Herré blev etableret i 1974 og råder i dag over ca. 100 hektar vinmarker, mellem byerne d’Eauze og Nogaro for foden af Pyrenæerne. De sydligt eksponerede vinmarkerne er beplantet med såvel de lokale druesorter Colombard og Gros Manseng som de moderne klassikere Sauvignon Blanc og Chardonnay.
I markerne og på vineriet benyttes nyeste teknologi. Druerne plukkes tidligt om morgenen og bliver herefter ekspresleveret til vineriet, hvor en nænsom presning af druerne finder sted efterfulgt af gæring og lagring på ståltank, inden den færdige vin aftappes på flaske.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine de l’Herré i sortiment:

Hvide:
· La Galope, Sauvignon Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Jean-Pierre Moueix
Jean-Pierre Moueix
Når familienavnet Moueix nævnes i vinkredse, klinger det umiskendeligt af topvine fra Bordeaux’ højrebred. Moueix er familienavnet bag négociant-succesen af samme navn. En succes, der fik sin debut 1937, hvor Jean-Pierre dannede firmaet Etablissements Jea...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.