LEVERANDØR I FOKUS

Le Domaine d'Henri
Chablis, Bourgogne, Frankrig
Le Domaine d'Henri
Leverandørinformation

Chablis distriktet er et forholdsvist lille distrikt (ca. 470 ha) beliggende ca. 100 km sydøst for Paris og nordvest for Dijon. Chablisvinen må kun laves på Chardonnaydruen, og distriktet er strengt afgrænset til de mest kalkholdige områder. Distriktets geologi er hemmeligheden bag de skønne Chablisvine: Det ligger på randen af et sunket kalkbassin, hvor der er sket en ophobning af forhistoriske østersskaller.

De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvestvendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området. Det samme gælder for de bedste Primiers Crus marker. Men det vigtigeste er altid vinbonden bag.

Le Domaine d’Henri
Le Domaine l’Henri er navnet på en lille familieejet vinejendom ejet af Michel Laroche, der efter 45 år som ejer af det velrenommerede Domaine Laroche i 2009 besluttede at afslutte en æra. Årsagen var simpel - ingen i familien kunne videreføre den tunge arv. Michel Laroche sammenlagde derfor Domaine Laroche med vinhuset JeanJean under navnet Advini Wine Group, som i dag er blandt Frankrigs største vinudbydere. Michel Laroche har i dag en bestyrelsespost i Advini, er aktionær, men herudover ikke involveret i driften.

Michel Laroche har dog erfaret, at man efter mange år som vinbonde ikke kan lægge sin lidenskab på hylden fra den ene dag til den anden. På tidspunktet for sammenlægningen af Laroche og JeanJean besluttede Michel Laroche at beholde forældrenes tidligere vinejendom i Chablis, som Michel havde arvet. Den 8 hektar store vingård har Michel givet navnet Le Domaine l’Henri - opkaldt efter Michels far. Domænet skal være Michel Laroches familieprojekt. Første årgang var 2012.

Ambitionen har fra starten ligget klar - at ligge i top blandt Chablis’ mindre producenter.


Vi har for tiden følgende vine fra Le Domaine d'Henri i sortiment:

Hvide:
· Chablis  Hent beskrivelse 
· Chablis 1. Cru Fourchaume  Hent beskrivelse 
· Chablis 1. Cru Fourchaume Héritage  Hent beskrivelse 
· Chablis 1. Cru Fourchaume Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
· Chablis 1. Cru Troesmes  Hent beskrivelse 
· Chablis Saint Pierre  Hent beskrivelse 
 

 
Beaux Frères
Beaux Frères
Oregon ligger lige i smørhullet mellem Californien og Washington State. Vinene herfra har dog et helt andet præg end fra de 2 andre naboer. Det kan umiddelbart være svært at forstå, at det i Oregon er væsentligt koldere end i Washington State, men sådan f...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.