LEVERANDØR I FOKUS

Dashwood
Marlborough, New Zealand
DashwoodDashwoodDashwood
Leverandørinformation

Det største og mest berømte vinområde på New Zealand er Marlborough, der ligger på Sydøen. Her produceres næsten halvdelen af New Zealands totale vinproduktion.

Marlborough-distriktet i New Zealand er fyrtårnet inden for produktionen af hvidvin lavet på Sauvignon Blanc druen. På trods af et meget tørt lokalklima har man tilplantet store arealer med vin, da de øvrige klimaforhold er exceptionelt gunstige. Der er tale om en enestående kombination af lange dage, masser solskin og kølige nætter.

Området gjorde sig første gang bemærket i 1980, da Montana afslørede sin Sauvignon Blanc under stor begejstring. Andre producenter fulgte snart efter, eksempelvis Cloudy Bay, og vinene herfra har haft særstatus siden.

Siden midten af 1990’erne er Marlborough vokset til mere end det firedobbelte takket være den verdensomspændende begejstring for dets vine, og det er nu det største af alle New Zealands distrikter.

Dashwood er en del af vinimperiet Foley Family Wines, ejet af den tidliger forsikringsmand Bill Foley. Foley Family Wines, som blev etableret i 1996 producerer, markedsfører og distribuerer high-end vine fra en lang række premium vinmarker i USA og New Zealand, heriblandt Dashwood.

Dashwood er det bedste fra de to dale - Wairau Valley og Awatere Valley, i Marlborough, New Zealand. Vinene laves nemlig på en blanding af druer fra begge dale.

I Wairau Valley der er den største af de to dale, er vinstokkene plantet i 1973. Jordbunden i Wairau Valley er næringsrig med store grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Forhold der er medvirkende til at vinene/druerne herfra i højere grad har tropisk, frugtig karakter.

Awatere Valley er en mindre og smallere dal. Her er vinstokkene plantet på flod- og bakkeskråningerne. Klimaet er koldere, mere tørt og blæsende end Wairau. Druernes modningstid er derfor længere og vinene mere syrerige og mineralske.


Vi har for tiden følgende vine fra Dashwood i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine de la Romanée Conti
Domaine de la Romanée Conti
Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.