LEVERANDØR I FOKUS

Damasceno
Setubal, Portugal
DamascenoDamascenoDamasceno
Leverandørinformation

Som vinnation har Portugal gennem århundreder været verdensberømt for produktionen af portvin, og alt andet end denne fortryllende drik har vinelskere nærmest elsket at vrænge på næsen af. Lokalt har de portugisiske bordvine dog nydt stor anerkendelse, hvorfor kendskabet til de bedste vine stort set har været forbeholdt lokale ganer og nysgerrige vinnørder.

Bordvinene fra Portugal har med andre ord ikke været gennem samme kommercielle forløb og hype som vinene fra Bordeaux, Bourgogne, Piemonte, Toscana med flere, hvilket er medvirkende til vinene fornuftige forhold mellem pris og kvalitet. Lægger man dertil, at landets vindyrkere har formået at skabe en spændendende udvikling inden for lokale traditioner uden brug af flying winemakers fra Bordeaux (der ikke har den lokale indsigt), er der i dag rigtig meget at komme efter i Portugal.

Herudover har en ny generation af unge og ambitiøse vinproducenter sat sig for, at deres vine igen skal på verdenskortet.
Et godt eksempel herpå er det familieejede vinhus Damasceno, beliggende i Setubal, der er kendt for sine stolte vintraditioner og sine mange korkege, der leverer kork til vinindustrien.
Damasceno er etableret i midten af det 19. århundrede af Domingos Carvalho, der købte 600 hektar vinmarker med vinhusene Rio Frio Estate” og “José Maria da Fonseca” som nærmeste naboer. I dag 3 generationer senere er Domingos Cavalho (oldebarn til stifteren af samme navn) ansvarlig for for Damasceno.

Beliggende på Portugals vestkyst, 40 kilometer syd for Lissabon, er Setúbal Portugals største sammenhængende vinområde. Et området underlagt Subtropisk-/Middelhavsklima og influeret af havets nærhed samt floderne Tejo og Sado, der bringer fugt og kølige vinde ind over området. Undergrunden er præget af sandholdig lerjord og limsten, hvilket giver vine med frugtig elegance.


Vi har for tiden følgende vine fra Damasceno i sortiment:

Røde:
· Damasceno Red  Hent beskrivelse 
· Nocturno Red  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Nocturno White  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Nocturno Rosé  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Moscatel Roxo  Hent beskrivelse 
 

 
Astrolabe Wines
Astrolabe Wines
Området Nelson, hvor Astrolabe Wines holder til, ligger på den nordlige kyst på New Zealands sydlige ø og har et klima der egner sig rigtig godt til vindyrkning. Astrolabe Wines blev etableret af en håndfuld gode venner i 1996. Vinhuset er opkaldt efte...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.