LEVERANDØR I FOKUS

Domaine du Colombier
Tain l'Hermitage, Rhône, Frankrig
Domaine du Colombier
Leverandørinformation

Det lille familiefirma Domaine du Colombier har på rekordtid placeret sig blandt den absolutte elite af producenter af Hermitage og Crozes-Hermitage. Domaine du Colombier ligger i Mercurol, i udkanten af Tain L'Hermitage lige neden for den berømte Hermitagehøj.

Firmaet drives i dag af brødrene Viale hvor specielt Florent Viale rager højest (han er mere end 2 meter høj). Den lille familieejede vingård har været i familien Viales eje siden slutningen af 1. Verdenskrig. Op gennem tiden blev alle druer dog solgt videre til det store kooperativ Tain l’Hermitage og til super negocianten Guigal. I 1991 trådte Florent dog ind i foretagendet, og det skulle blive begyndelsen til et nyt eventyr for familien. Florent havde vidtgående tanker for ejendommen. Da man var i besiddelse af nogle af de bedste parceller i Hermitage og Crozes Hermitage skulle denne situation ifølge Florent naturligvis udnyttes til også at producere og aftappe vine.

De samlede markbesiddelser udgør kun 16 hektarer, hvoraf en del stadigvæk er beplantet med abrikoser. Domaine du Colombier ejer 1,6 ha. af en af de bedste parceller ved Beaumes på Hermitage-højen beplantet med 50 år gamle Syrahvinstokke. På Hermitagehøjen ejer man desuden en mikroskopisk lille parcel på 0,2 ha. beplantet med 100 år gamle Marsannevinstokke. På den anden side af Hermitage ligger området Crozes Hermitage. Her ligger Domaine du Colombiers største jordlodder. Der ligger 13,4 ha. beplantet med 50 år gamle Syrahvinstokke og 1,9 ha. med 60 år gamle Marsanne og Rousannevinstokke. Alle Viales markbesiddelser har derved så rigeligt nået en alder, hvor de med god samvittighed kunne skrive Vieilles Vignes på etiketterne. Det gør man dog ikke, og denne beskedenhed tegner et meget godt billede af den sympatiske familie Viale.

Ved fremstillingen anvendes for så vidt en traditionel tilgang. De røde vin gærer på tanke, men føres ret hurtigt over på delvist nye demi-muid-egetræsfade, hvor de tilbringer op til 18 måneder. Alle Domaine de Colombiers vine produceres desværre i stærkt begrænset antal, og efterspørgselen er stor.

Alle disse faktorer sammenholdt med Viales uomtvistelige store talent gør, at Domaine de Colombier med rette hyppigt omtales som en af Hermitages "up and coming stars".


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine du Colombier i sortiment:

Røde:
· Crozes-Hermitage Rouge  Hent beskrivelse 
· Crozes-Hermitage Rouge, Cuvée Gaby  Hent beskrivelse 
· Hermitage Rouge  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Crozes Hermitage Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Weingut Knipser
Weingut Knipser
Pfalz er tysklands største og i dag måske også mest spændende vinregion. Det er en 80 km lang strækning nord for Alsace i læ af den tyske forlængelse af Vogeserne, Haardt. Ligesom Alsace er det den mest solrige og tørre del af landet og byder på idylliske...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.