LEVERANDØR I FOKUS

André Clouet
Bouzy, Champagne, Frankrig
André Clouet
Leverandørinformation

Champagnedistriktet er Frankrigs eksklusive distrikt. Det ligger ca. 100 km nordøst for Paris. Den meget kalkholdige jord, som giver nogle helt unikke dyrkningsforhold, er en af hemmelighederne bag den eksklusive Champagne. Navnet Champagne er et beskyttet navn forbeholdt dette områdes produkter.

Champagne er ikke bare Champagne. En lille eksklusiv række af Champagnes kommuner er blevet tildelt Grand Cru status. De fleste af de større Champagnehuse køber druer fra forskellige kommuner og kan derfor ikke gøre brug af denne klassificering ved eventuelle blandinger. Der findes dog en række mindre Champagneproducenter, der udelukkende gør brug af druer fra egen kommune / egne marker. En af disse vinbønder er Andrè Clouet.

Det lille familiedrevne foretagende ligger i den måske mest eksklusive af Champagnes Grand Cru kommuner, Bouzy. Familiens marker ligger lige ved siden af Bollingers 2 berømte monopolmarker, som danner grundlag for Bollinger Vieilles Vignes Francaises. André Clouet drives i dag af den unge Jean-François. Vinene fra hans sikre hånd er enormt rige og generøse med en bred frugtfylde og storladen Pinot Noir smag. Flere af Clouets champagner er produceret udelukkende på Pinot Noir, da netop Bouzy er kendt for at have de ideelle vækstbetingelser for denne ellers så vanskelige drue.

Clouets champagner får den fulde luksuriøse behandling i kælderen. Alt laves i hånden, som man har gjort på gården i århundreder, siden det blev grundlagt tilbage i 1751. Når det kommer til “remuage” (drejningen af flaskerne i deres “pupitres” (flaskeholdere)), så udføres dette manuelt af yderst kompetente hænder, der stort set ikke har foretaget sig andet hele livet. Denne ældgamle behandling af flasker er i øvrigt desværre ved at uddø i Champagne. I de fleste store vinhuse er det stolte håndværk afløst af moderne teknik – men altså ikke hos Andrè Clouet.

Vinenes kvalitet er himmelråbende høj. Champagnerne er meget sprælske og kødfulde i stilen. Jean-Francois Clouet ønsker ikke en høj dosage (en slags likør der ved tilsætning bestemmer sødmen), da han mener, at det ”søde” kvæler friskheden og dermed hele ideen om Champagne.

Den kendte ”Champagne-journalist” Richard Julin skiver i sit mesterværk ”The labels look old-fashioned – either you love them or hate them. The wines, on the other hand, are hard to dislike”.


Vi har for tiden følgende vine fra André Clouet i sortiment:

Røde:
· Bouzy Rouge, Côteaux Champenois  Hent beskrivelse 
 
Champagne:
· Champagne Brut Grande Réserve  Hent beskrivelse 
· Champagne Brut Rosé  Hent beskrivelse 
· Champagne Cuvée "Un jour de 1911"  Hent beskrivelse 
· Champagne Silver Brut  Hent beskrivelse 
· Dream Vintages  Hent beskrivelse 
· Vintage Champagne Brut  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Brusset
Domaine Brusset
Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.