LEVERANDØR I FOKUS

Clau de Nell
Loire, Frankrig
Clau de NellClau de NellClau de Nell
Leverandørinformation

Anne-Claude Leflaive, der indtil 2015 (hvor hun desværre gik bort) stod i spidsen for et af Bourgognes mest efterspurgte vinhuse, Domaine Leflaive, købte i 2008 vingården Clau de Nell sammen med hendes mand Christian Jacques. Clau de Nell, der igger i Ambillou-Château i Anjou, bearbejdes efter samme biodynamiske principper som vinene på Domaine Leflaive, hvor fremgangsmåden i høj grad har båret frugt.

Vingårdens daværende ejere Claude og Nelly (deraf navnet Clau de Nell) påbegyndte biodynamisk dyrkning af markerne i 2000. Nogle år senere var Anne-Claude og Christian involveret i et biodynamisk projekt, som tilbød støtte og rådgivning til unge nye biodynamiske vinbønder. I den sammenhæng blev parret gjort opmærksomme på Clau de Nell, som på daværende tidspunkt var i finansielle vanskeligheder. Anne-Claude og Christian faldt for stedet og var fast besluttede på at købe domænet, til trods for at der ikke var blevet lavet vin de foregående 3 år på Clau de Nell.

Sylvain Potin, biodynamisk vinbonde født i Anjou, blev ansat som manager på ejendommen, og fluks gik de 3 i gang med at forløse vingårdens store potentiale.

Druer og principper
Vinmarkerne til den mere end 100 år gamle vingård er beplantet med 30-90 år gamle vinstokke. Druerne er lokale Grolleau, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon.

Der laves indtil videre 3 forskellige vine på Clau de Nell - alle med appellation Anjou. Udover biodynamiske principper arbejdes der blandt andet med meget lave høstudbytter, manuel høst, naturlig gær, 100% afstilkning af druerne, lang maceration uden ekstrahering samt (skånsom) pneumatisk presning af druerne. Vinene lagres i vingårdens gamle, kølige, fugtige limstens kældre. Kældre som i sin tid har været beboet af områdets lokale.


Vi har for tiden følgende vine fra Clau de Nell i sortiment:

Røde:
· Cabernet Franc  Hent beskrivelse 
· Cuvée Violette  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 24. september 2018
Weingut Rudolf Fürst
Weingut Rudolf Fürst
Franken er en sammensmeltning af særlig karakter: Middelalderlige byer og småbyer, idylliske landskaber med nærmest middelhavsagtigt klima, og en flere hundrede år gammel vinkultur. “Send mig endnu et par Würzburger, da ingen anden vin smager mig”, skrev ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.