LEVERANDØR I FOKUS

Chalk Hill Estate Winery
Sonoma, Californien, USA
Chalk Hill Estate WineryChalk Hill Estate WineryChalk Hill Estate Winery
Leverandørinformation

Chalk Hill Winery er grundlagt i 1972 af Fred Furth, der på en flyvetur over Russian River fik øje på et naturligt skabt amfiteater i det østlige Sonoma. Fred Furths intuition sagde ham, at der her måske var et stort uudnyttet potentiale. Fred besøgte området og var ikke i tvivl. Jordbund og klimatiske forhold var noget nær perfekte og en vingård så sin begyndelse.

Chalk Hill er navnet på vingården og samtidig navnet på 1 ud af 13 forskellige appellationer (AVA’er) i Sonoma. Mod vest er Appellationen Chalk Hill flankeret af den kølige Russian River Valley og mod nordøst den lunere Alexander Valley. undergrunden i Chalk Hill er præget af kalk-farvet vulkansk aske, deraf navnet Chalk Hill.

Chalk Hills’ winemaker Mark Lingenfelder, der er 13. generations winemaker i området, har siden sin start som Winemaker hos Chalk Hills Winery arbejdet målrettet på at inddele vingårdens vinmark i zoner og parceller.

Områdets store variation i terroir og jordbund bevirker at man i dag har inddelt vingårdens 350 hektar i 13 forskellige zoner og hele 60 forskellige parceller - en mosaik af forskellige udtryk fordelt og klimatiske forskelligheder fordelt på vingårdens druetyper og stilarter.
På de lavere beliggende, køligere parceller benyttes således til Chardonnay, mens de lunere, stejle sydvendte skråninger anvendes til vingådens Bordeaux blends.
Druerne til Chalk Hills’ rødvine sorteres minimum 5 gange inden de overføres (afstilkede) til vingårdens små gæringstanke - kun de absolut bedste druer når her til!
En kold macerering går forud for gæringen, hvorved der udtrækkes farve, frugt og silkebløde tanniner fra druematerialet. Når teksturen er optimal påbegyndes gæringen på naturlige gærceller. Ved gæringens afslutning overføres mosten til træfade hvor den malolaktiske gæring harmoniserer vinen med noterne fra de franske egetræsfade. Graden af brugte og nye egetræsfade udvælges nøje, alt efter årgang og druesammensætning. Afslutningsvis aftappes vinene på flaske uden filtrering.


Vi har for tiden følgende vine fra Chalk Hill Estate Winery i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir, Russian River  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
 

 
Billaud-Simon
Billaud-Simon
Domaine Faiveley opkøbte i 2014 Domaine Billaud-Simon i Chablis - Et af Chablis’ toneangivende domæner med en lang, solid historik tilbage til 1815. Til vingården hører ca. 20 ha. premium parceller fordelt på 4 Grand Cruer og 4 1. Cru marker. Grand Cru...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.