LEVERANDØR I FOKUS

Casa Silva
Colchagua, Chile
Casa SilvaCasa SilvaCasa Silva
Leverandørinformation

Langs det sydamerikanske kontinents vestkyst mellem Stillehavet og Andesbjergene ligger det vinøse paradis - Chile. De bedste områder til vindyrkning er Maipo Valley, Maule Valley og Colchagua Valley.

Siden 1892
Historien begyndte i det 19. århundrede da Emilio Bouchon Poitevin ankom fra Bordeaux, og nedsatte sig på Angustura Estate i nærheden af San Fernando, Colchagua Valley.Han startede beplantningerne af vinstokke i området, og dette arbejde er senere blevet videreført af hans børn Abel og Antonio Bouchon. Det var Abel der havde de store visioner, og primært ham der sammen med sin svigersøn Jorge Silva Valenzuela har stået bag den udvikling,der har bragt firmaet til den position, det har i dag. I dag er det 5. generation, der siden 1892 driver Casa Silva.

Vinmarkerne
Vinmarkerne ligger i 3 hovedområder dækkende ca. 800 ha. Den gamle Angustura-gård har 320 ha marker, Santa Dominga de Los Lingues gården 100 ha, og Culenco-gården næsten 380 ha. De næste beplantninger af ca. 150 ha vinmarker er allerede planlagt til starten af dette årtusinde, og der eksperimenteres med en lang række forskellige druesorter, blandt andet Carménère, Syrah, Malbec, Pinot Noir, Sangiovese, Petit Verdot, Viognier samt semillon.

Jordbunden
Markerne har vidt forskellige jordbundsforhold, hver især udvalgt til de enkelte druesorter. Dominerende er dog fattige og ufrugtbare, og derfor gunstige, jordbunde. Kombinationen af solskin og klipperig jordbund gør det muligt for druerne at opnå den ideelle og velafbalanceret modenhed der kendetegner alle vinene fra Casa Silva.

Klimaet
Klimaet i området er under påvirkning af naboen - bjergkæden Andesbjergene, og "Angustura", der betyder "smalt stykke", refererer til det smalle stykke land mellem havet og bjergene, hvor dalen ligger. Denne geografiske placering giver dramatiske ændringer i temperaturen mellem nat og dag, hvilket giver druerne deres aromatiske karakter.

Vineriet
Det helt moderne vineri har efter de seneste investeringer i High-tech faciliteter til vinproduktion, en kapacitet på 7 millioner liter, heraf de 5 i rustfriståltanke. Tappelinier, presse og køleanlæg er "state-of-the-art", og der spares ikke på investeringer til forbedringer, der skal være med til at bringe Casa Silva helt op blandt de bedste vinproducenter i "den nye verden". Casa Silvas winemaker Mario Geisse Garcia blev i 1990 tildelt "the National Grapegrowing Award", og regnes blandt de mest talentfulde ønologer i Chile. Erfaringen har han blandt andet fra et tidligere samarbejde med Champagnefirmaet Moët & Chandon, da han i 11 år var ansat som teknisk direktør i firmaets afdeling i Brasilien.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Casa Silva.


Vi har for tiden følgende vine fra Casa Silva i sortiment:

Røde:
· Cabernet Carmenère Organic  Økologisk Hent beskrivelse 
· Altura  Hent beskrivelse 
· Cabernet Sauvignon Reserva  Hent beskrivelse 
· Cabernet Sauvignon Single Vineyard Grand Reserva  Hent beskrivelse 
· Carmenère Los Lingues Estate Gran Reserva  Hent beskrivelse 
· Carmenère Microterroir  Hent beskrivelse 
· Carmenère Reserva  Hent beskrivelse 
· Merlot Reserva  Hent beskrivelse 
· Merlot Single Vineyard Grand Reserva Angustura  Hent beskrivelse 
· Petit Verdot  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir Cool Coast  Hent beskrivelse 
· Quinta Generación, (Carmenère/Cabernet Sauvignon)  Hent beskrivelse 
· Romano  Hent beskrivelse 
· Syrah, Cool Coast  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Sauvignon Blanc Sauvignon Gris Organic  Økologisk Hent beskrivelse 
· Chardonnay Gran Terroir  Hent beskrivelse 
· Chardonnay Reserva  Hent beskrivelse 
· Quinta Generación Grand Reserva  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc Reserva  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc, Cool Coast  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Gris  Hent beskrivelse 
· Viognier Lolol Estate  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Rosé, Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Semillon/Gewürztraminer Late Harvest  Hent beskrivelse 
 

 
Ramey Wine Cellars
Ramey Wine Cellars
David Ramey regnes i dag blandt de førende vinmagere i Californien. Han omtales ofte rosende for sin pioneerånd og betydning for vinbranchens rivende udvikling og modernisering gennem de seneste 20 år. Davids store indflydelse i vinbranchen skyldes solide...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.