LEVERANDØR I FOKUS

Campbells Winery
Rutherglen, Victoria, Australien
Campbells Winery
Leverandørinformation

Victoria er nok den mest spændende vinregion i Australien. Det er i hvert fald langt den mest varierede, da man her producerer stort set alle vintyper med stort held. Victoria dækker over et kæmpe område i den sydøstlige del af Australien med Melbourne som det bedst kendte pejlemærke.

I det nordøstlige hjørne af Victoria, grænsende op til New South Wales ligger det gamle historiske vinområde Rutherglen. Rutherglen ligger midt i en frodig oase af landbrugsland, og med en afstand til Melbourne på kun 200 km og 500 km til Sydney er området et enormt yndet tilflugtssted i weekends og ferier for byboere. Rutherglen er måske Australiens mest bemærkelsesværdige vindistrikt. Klimaet er som så mange andre steder i Victoria perfekt til vindyrkning, men det helt specielle ved Rutherglen er den lange vinhistorie. I snart 150 år har der været dyrket vin i Rutherglen, og lige så længe har de lokale vinbønder satset på søde hedvine produceret på Muscat og Muscadelledruer. Disse vine lagres i et sindrigt Solarasystem hvortil inspirationen er hentet fra de spanske Sherryvine. Flere af Rutherglenproducenternes Soleraer er mere end 100 år gamle, og fra disse fade kommer nogle af verdens bedste dessertvine.

Rutherglen huser kun ca. 20 vinproducenter og heraf er de 3 verdensstjerner, R. L. Buller, Chambers Rosewood og Campbells. Campbells er en lille familieejet vingård, grundlagt af den skotske emigrant John Campbell i 1870. I dag regerer 4. generation Campbells, Colin og Malcolm.

Campbells er mest kendt for produktion af Muscat- og Tokayvine, lagret på en over 90 år gammel solera. Hedvinene er dog ikke ene om at bringe hæder og ære til Campbells. Man har gennem de sidste årtier plantet blandt andet Shirazdruer, og herfra laves en række meget personlige og smagfulde rødvine, med topvinen Bobby Burns som højdepunktet.

Hedvinene fra Rutherglen er klassificeret i 4 kategorier der markerer en progression i righed, kompleksitet og duft og smagsintensitet. Alderen er kun en faktor i bestemmelsen af vinens klassifikation men det giver dog sig selv, at alderen bestemt sætter sit unikke præg på vinen. De 4 kategorier er Rutherglen Muscat, Classic Rutherglen Muscat, Grand Rutherglen Muscat og rare Rutherglen Muscat.


Vi har for tiden følgende vine fra Campbells Winery i sortiment:

Røde:
· Bobbie Burns Shiraz  Hent beskrivelse 
· Shiraz – Viognier  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay – Viognier  Hent beskrivelse 
· Riesling  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Classic Rutherglen Muscat  Hent beskrivelse 
· Grand Rutherglen Muscat  Hent beskrivelse 
· Rare Rutherglen Muscat Merchant Prince  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 11. april 2013
Vriesenhof
Vriesenhof
Det er det frodige område omkring Cape-provinsen, der huser de bedste af Sydafrikas vinhuse. Her i de forholdsvis kølige og fugtige Paarl og Stellenbosch-områder har det vist sig muligt at producere det afrikanske kontinents suverænt bedste vine. Specielt...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.