LEVERANDØR I FOKUS

Byron Winery
Santa Maria, Californien, USA
Byron WineryByron WineryByron Winery
Leverandørinformation

Byron blev etableret i 1984 af Ken Brown. Visionen var umiddelbar simpel. At lave spektakulær Chardonnay og Pinot Noir i Santa Barbara County. Spektakulær Chardonnay var umiddelbart inden for rækkevide og formåen. Men Pinot Noir var en helt anden historie. Her lå udfordringen.
Santa Barbara havde op gennem 1980’erne etableret et godt ry for deres tropiske, fyldige Chardonnays. Men Pinot Noir havde indtil nu været en stor (uforløst) udfordring for vinbønderne i Santa Barbara.

The Big Experiment
Hos Byron blev klimaet ikke en modspiller, men en medspiller. Santa Barbara Bench, Byrons ejendom er beliggende mindre end 20 miles fra Stillehavet og nyder derfor godt af havets kølige briser. Herudover påbegyndte man hos Byron det, man i dag omtaler som “The Big Experiment”. Man påbegyndte en serie af tests for at finde frem til en række optimale metoder på ejendommens vinmarker. Der blev plantet mere end 2 dusin Pinot Noir og Chardonnay kloner samt en stor mængde europæiske vinplanterødder. Vinstokkene blev sat tæt, side om side for at fremme og styrke planternes rodsystemer. For at optimere senere beplantninger blev vinplanternes klonnumre evalueret, målt og vejet med hensyn til duft- og smagsudtryk samt overordnet kvalitet. I dag afspejler Byrons vinmarker den indsamlede viden og indsigt fra “The Big Experiment”. De optimale teknikker er blevet nedfældet i Byrons “Cool-Climate protocol”, der anvendes fremadrettet for at opretholde Byrons distinkte karakteristika.

Winemaker Jonathan Nagy
Jonathan Nagy har fra starten haft fuld bevågenhed på alle processer fra vinmark til flaskeaftapning. I vinmarken høstes forskellige parceller separat (p.t. 170 forskellige lots Pinot Noir). En opdeling der vedbliver i vineriet, hvor druerne endnu en gang sorteres, inden druernes naturlige gærceller igangsætter gæringsprocessen. Den minutiøse tilgang i vinfremstillingen har i høj grad været medvirkende til, at Byron i dag leverer Pinot Noir med burgundisk finesse og Californisk power.


Vi har for tiden følgende vine fra Byron Winery i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
 

 
Château de Beauregard
Château de Beauregard
I 1469 sendte Kong Louis den 11. sin sergent Burrier til landsbyen La Chapelle de Guinchay i Beaujolais, kun 7 km fra hvor Château de Beauregard ligger i dag. Lige siden har der således boet medlemmer af Burrier familien i Beaujolais/ Mâconnais, og en del...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.