LEVERANDØR I FOKUS

Butterfield Station
Californien, USA
Butterfield StationButterfield StationButterfield Station
Leverandørinformation

Californien producerer 90% af al vin i USA og kaldes med rette for vinstaten. Den årlige produktion er på 2 mia. flasker fra et areal på 130.000 ha.

De første vinstokke blev plantet ved San Diego omkring 1780 af katolske munke. I 1850’erne importerede den ungarske greve Agoston Haraszthy mere end 100.000 vinstokke fra Europa, og efterhånden er de fleste europæiske druer blevet indført. Der findes ikke et egentligt appellation-system, men fra 1983 har man fastlagt American Viticultural Areas (AVAs). De omfatter større eller mindre arealer med samme klima og jordbund, men stiller ikke krav til produktionsmetode eller druesorter. Distrikt- og druenavne er dog ved at indgå partnerskab som i fx Napa Cabernet, Carneros Pinot Noir og Santa Ynez Sauvignon.

Vinområderne
Vinområderne er inddelt i fire regioner: North Coast, Central Coast, Central Valley og Sierra Foothills. North Coast omfatter de mest kendte AVAs, fx Napa Valley, Sonoma Valley, Russian River, Dry Creek, Alexander og Carneros. Til den enorme Central Valley hører San Joaquin, der har 75.000 ha med vin. Hovedparten af områdets produktion er anonyme vine og hedvine. Verdens største vinhus Gallo med et årligt salg på næsten 1 mia. flasker har hovedsæde i Modesto.

Butterfield Station
Butterfield Station er en serie af vine fra Californien. Vinene laves på opkøbte druer fra udvalgte parceller og vinmarker, der vinificeres separat, hvilket gør det muligt at sammensætte et spændende galleri af vine med flot kompleksitet til fornuftige priser.

Butterfield Station, der ejes af winemaker og entrepreneur Bill Foley, har sit navn fra The Butterfield Overland Stagecoach Line, en diligence-strækning etableret i 1858 med startdestination Tipton, Missouri over Central Californiens vinmarker til San Francisco. Ruten havde stationer i mere end 200 byer, hvor hver station blev refereret til af de lokale som “A Butterfield Station”


Vi har for tiden følgende vine fra Butterfield Station i sortiment:

Røde:
· Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
 

 
Buitenverwachting
Buitenverwachting
På en af de skønneste adresser på Constantia halvøen ligger den gamle hollandske hovedbygning fra 1796, der danner centrum for Buitenverwachting. Hovedbygningen rummer udover faciliteter til vinproduktion, ligeledes en af Sydafrikas bedste restauranter. ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.