LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Burg Ravensburg
Baden, Tyskland
Weingut Burg RavensburgWeingut Burg RavensburgWeingut Burg Ravensburg
Leverandørinformation

Baden, Tysklands sydligste vinområde, har i mange år stået i skyggen af de mere kendte Baden, Tysklands sydligste vinområde, har i mange år stået i skyggen af de mere kendte vinområder Mosel, Rheingau og Rheinhessen. Men flere og flere er ved at få øjnene op for, at Baden i dag laver nogle af Tysklands mest spændende vine blandet andet på rødvinsdruerne Spätburgunder Blaufränkisch samt naturligvis den tyske hvidvinsdrue Riesling.


Weingut Burg Ravensburg er en privatejet vingård, som bekræfter, at der kan laves stor vin i området. Vingården, der adminstreres og drives under samme paraply som Weingut Heitlinger, ejes af Heinz Heiler, mens den daglige drift varetages af Jürgen Kern. I kældrene huserer winemaker Claus Burmeister. Tilsammen på de to vingårde laves der ca. 750.000 flasker fra ca. 110 hektarer vinmarker med Riesling, Blaufränkirsch samt forskellige Pinot vine (Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder). Begge vingårde er medlem af den fornemme forening af ambitiøse tyske vinbønder “Verband Deutcher Prädikatsweingüter” (VDP).

Økologisk drift
Begge ejendomme earbejder efter økologiske principper og blandt Tysklands største producenter af økologisk dyrket vin. Winemaker Claus Burmeister mener at en biologisk aktiv jordbund er en naturlig forudsætning for sunde, stabile vine. Der anvendes derfor hverken kunstige eller kemiske tilsætningsstoffer på Heitlingers eller Burg Ravensburgs marker. Derimod fremmes jordens frugtbarhed og biodiversitet blandt andet via et grønt bunddække, som øger flora, fauna og omfang af mikroorganismer.

Weingut Burg Ravensburg ligger i Sulzfeld i Kraichgau. Vingården kan dateres tilbage til 1251 og har i dag en historik på mere end 760 år! Burg Ravensburgs premium vine laves på Grand Cruer’ne Dicker Franz, Husarenkappe og Löchle. Rieslingdruen er dominerende efterfulgt af Blaufränkisch (Lemberger) samt Pinot-varianter.

Alle druer høstes manuelt via flere runder i vinmarkerne, alt efter modenhed. Ved ankomst til vineriet finsorteres druerne, hvorefter de presses og køles ned for at intensivere aroma og smagsnuancer. Mosten og druerne macereres i ca. 6 dage for at udtrække og intensivere aroma- og smagsrigdommen. Herefter gæres vinen. Behandlingen er nænsom. Der presses pneumatisk og al transport af vinen fra tank til fade foregår via tyngdekraft fremfor via pumpning.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Burg Ravensburg i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir   Økologisk Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Dicker Franz  Økologisk Hent beskrivelse 
· Husarenkappe Riesling GG  Økologisk Hent beskrivelse 
· Riesling  Økologisk Hent beskrivelse 
· Riesling Kapellenberg Grosses Gewächs  Økologisk Hent beskrivelse 
· Weissburgunder  Økologisk Hent beskrivelse 
 
Mousserende:
· Rabanus Riesling Brut  Økologisk Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 7. maj 2018
Dashwood
Dashwood
Det største og mest berømte vinområde på New Zealand er Marlborough, der ligger på Sydøen. Her produceres næsten halvdelen af New Zealands totale vinproduktion. Marlborough-distriktet i New Zealand er fyrtårnet inden for produktionen af hvidvin lavet p...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.