LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Bryczek
Morey Saint-Denis, Bourgogne, Frankrig
Domaine Bryczek
Leverandørinformation

Christophe Bryczek er 3. generation, barnebarn af domainets grundlægger Georges Bryczek. Georges Bryczek blev født i Polen i 1912 og immigrerede til Frankrig i 1938. Georges Bryczek bosatte sig Bourgogne og arbejde de første par år for forskellige vinbønder i Bourgogne, hvorefter Georges i starten af 1950’erne begyndte at opkøbe udvalgte parceller med vinstokke i blandt andet Gevrey Chambertin og Morey Saint Denis.

1979 blev et skelsættende år for Georges Bryczek. Året bød på en pilgrimsrejse til Katolicismens højborg Rom, hvor Georges sad i audiens hos forhenværende Pave Jean Paul den 2. Paven smagte Georges’ stolthed en 1. Cru Morey Saint Denis fra marken Les Chenevery plantet i 1921 (Pavens fødselsår) og var begejstret. Paven velsignede vinen, Domaine Bryczek og gav Georges tilladelse til at opkalde domænets bedste vin efter paven - Således Cuvée du Pape Jean-Paul II.

Familien Bryczek
Siden 2002, med 2003 som første årgang, har domænet været i barnebarnet Christophe Bryczeks sikre hænder, og mangt og meget er sket siden farfarens tid. Georges blev afløst af sønnen Edouard som i starten af 1980’erne søsatte en kvalitativ opdatering af domænets marker, vinifikationsudstyr og filosofi samt videregav ansvar og markbesiddelserne til sønnen Christophe.

Appellationer
Domaine Bryczeks 3 ha. vinmarker fordeler sig på appellationerne Morey Saint Denis 1. Cru Les Chenevery, (Cuvée du Pape Jean-Paul II), Morey Saint Denis Villages, Gevrey Chambertin Villages og Chambolle Musigny Villages med en årlig produktion på ca. 15.000 flasker.

Stilen
Christophe Bryczeks vine er udpræget elegante, finessefulde med fløjlsblød frugt. Tanninerne er tilstede men ligeledes bløde og afrundede. Det er vine som smager skønt unge med deres primære toner à la skovjordbær, modne, syrlige kirsebær, let menthol samt krydrede trætoner. Samtidig er det vine med et fint lagringspotentiale, idet vinene har en flot balanceret struktur, med både frugtsyre, tannin og god frugtsødme til yderligere udvikling.


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Bryczek i sortiment:

Røde:
· Chambolle Musigny  Hent beskrivelse 
· Gevrey Chambertin Aux Échezeaux  Hent beskrivelse 
· Morey Saint Denis  Hent beskrivelse 
· Morey Saint Denis, Cuvee du Pape Paul II  Hent beskrivelse 
 

 
Qupé Wine Cellars
Qupé Wine Cellars
Rhône Pioneer i Californien Qupé Wine Cellars er første Rhônewinery i Californien. I 1982 vagte Qupé med Robert Niel Lindquist (Bob) som winemaker at fokusere på Syrahdruen, som dengang udelukkende var kendt fra de nordlige Rhônedistrikte i Frankr...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.